Najväčšia mestská časť Košíc zverejnila program svojich vianočných trhov

1571x
12. November 2021
Situácia a farba COVID automatu však Košiciam nepraje
 Remeselné vianočné trhy by sa na Terase mali začať 26. novembra. Foto: FB/ Košice Západ Terasa
 
Blížia sa najkrajšie sviatky v roku a k ním neodmysliteľne patria aj vianočné trhy. Situácia a farba COVID automatu však Košiciam nepraje.
 
Ako informoval ahoj.tv hovorca mesta Košice Vladimír Fabian, tradičné Rozprávkové Vianoce, ktoré sú v réžii mesta, budú. Začnú sa 1. decembra a potrvajú do 6. januára 2022.
 
Mesto však pripravuje tohtoročné vianočné trhy v obmedzenom rozsahu. Zmenou oproti minulým rokom, súvisiacou s aktuálnou situáciou, bude napríklad počet stánkov, ktorý sa zredukuje na Hlavnej ulici na 15, po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.
 
 
Len očkovaní
 
Ďalšou zmenou vianočných trhov bude možnosť navštíviť podujatie len pre zaočkovaných. Priestor vianočných trhov bude ohradený a vstup bude kontrolovaný. Vďaka tomu môže mesto usporiadať podujatie s kapacitou tisíc respektíve sto návštevníkov, čo záleží od farby okresu.
 
Čítajte aj:
Trhy aj na Terase
 
Do príprav vianočných trhov sa pustila aj najväčšia mestská časť Košice Západ. Remeselné vianočné trhy Terasa by sa na námestí pred OC Galéria mali začať v piatok 26. novembra a trvať do 22. decembra.
 
„Stále veríme, že sa situácia zlepší a my vám budeme môcť priniesť atmosféru predvianočnej nálady na tradičných trhoch s takýmto programom,“ zverejnila mestská časť Košice – Západ na svojom Facebooku.
 
 Kompletný program - Remeselné vianočné trhy Teresa. Foto: FB/ Košice Západ Terasa
 
Ako dodala mestská časť, dôležité je však dodržať všetky opatrenia a rešpektovať nariadenia štátnych orgánov platných v čase realizácie podujatia.
 
„V prípade bordovej farby nášho okresu budeme môcť podľa aktuálne platnej vyhlášky privítať na trhoch len zaočkovaných, v červenej farbe to už môže byť režim OTP,“ vysvetlila na záver.
(11:45, red)
Diskusia
Pridať komentár