VIDEO | Spojená škola Pod papierňou pomohla ľuďom bez domova, zapojila sa do ponožkovej výzvy

1445x
11. November 2021
Dar putoval pre ZSS Nádej
Pozrite si videoreportáž 
 
Darovať pocit tepla a komfortu, pomôcť ľuďom bez domova prežiť zimu. Do ponožkovej výzvy Občianskeho združenia Podaj ďalej z Prešova sa zapojila aj bardejovská Spojená škola Pod Papierňou. Učitelia, žiaci a ich rodičia spoločne vyzbierali 105 párov ponožiek, ktoré darovali Zariadeniu sociálnych služieb Nádej v Bardejove.
 
„Mne sa takéto akcie veľmi páčia, lebo človek si aspoň pripomenie, že má pomáhať druhým, že na nich myslí. Aj keď sa snažíme pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú, tak mne by nenapadlo darovať ponožky,“ za rodičov školy priblížila pani Lihositová.
 
Zariadenie sociálnych služieb Nádej poskytuje domov pre 30 klientov. Už teraz sa pripravujú na mesiace, kedy udrú silnejšie mrazy.
 
„Momentálne sme kapacitne naplnení. Keďže sa blíži zima, tak automaticky očakávame, že počet klientov bude stúpať, pretože aj tí, ktorí nie sú u nás zaregistrovaní a nemajú klasicky zmluvu, tak ak potrebujú pomoc a vyženie ich zima k nám, tak samozrejme privítame všetkých. Sme na to pripravení po každej stránke,“ priblížila riaditeľka Centra sociálnych služieb v Bardejove Anna Gӧblová.
 
Zbieralo celé Slovensko  
 
„Okrem bežných režijných vecí, ktoré riešime, tak musíme zabezpečovať protipandemické opatrenia, a nie je ich málo. Od dezinfekcie rúk, rozostupov, testovania klientov, prevetrávania zariadenia, je toho dosť,“ doplnil vedúci ZSS Nádej Martin Jutka.
 
Do výzvy Ponožkový október sa prihlásili materské, základné aj stredné školy, knižnice, občianske združenia, charitatívne organizácie, firmy, obchodné centrá, hasiči, záchranári či policajti. Zbierky sa konali v mestách i obciach po celom Slovensku.
 
„Verím, že aspoň takouto malou iskierkou zohrejeme ich srdiečka a prinášame okrem ponožiek aj teplo našich sŕdc. Prajem všetkým ľuďom takto životom skúšaných, aby ich nehriali len darované ponožky, ale aby našli teplo v srdciach svojich blízkych,“ uzavrela riaditeľka Spojenej školy Božena Haburčáková.
(13:10, red)
 
Diskusia
Pridať komentár