Slovensko pohltí hlavne čierna farba. Na východe ostali už len tri bordové okresy

2036x
10. November 2021
V oranžovej farbe už nebude ani jeden
 Od pondelka bude mať Slovensko 52 okresov v čiernej farbe. Foto: korona.gov.sk
 
Od pondelka 15. novembra budú na Slovensku prevládať čierne farby. V čiernej farbe bude už 52 okresov, v bordovej 19, v červenej osem a v oranžovej nebude ani jeden.
 
Nové rozdelenie v rámci COVID mapy, ktoré schválila vláda na stredajšom rokovaní, ukazuje, že situácia sa na východnom Slovensku opäť rapídne zhoršila a v bordovej farbe budú už len tri okresy Prešov, Rožňava a Sabinov.
 
 
Zhoršujúca sa epidemiologická situácia spolu s neustále pribúdajúcim počtom ochorení na nový koronavírus spôsobila zmenu zafarbenia aj metropoly východu a pondelka bude celé mesto aj okolie Košíc tiež v čiernej farbe.
 
Mesto Košice sa v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) rozhodlo tento stav zvrátiť a od utorka (9. 11.) rozbehlo výjazdové očkovanie.
 
Čítajte aj:
Čierne okresy: Nové Zámky, Levice, Krupina, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Zvolen, Veľký Krtíš, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Brezno, Detva, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Senica, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Martin, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Vranou nad Topľou, Humenné, Snina, Sobrance, Michalovce, Trebišov, Košice-okolie, Košice I až IV, Gelnica, Spišská Nová Ves, Levoča.
 
Bordové okresy: Malacky, Skalica, Myjava, Pezinok, Trnava, Senec, Galanta, Nitra, Zlaté Moravce, Hlohovec, Prievidza, Trenčín, Žilina, Dolný Kubín, Ružomberok, Revúca, Rožňava, Prešov a Sabinov.
 
Červené okresy: Bratislava I až V, Šaľa, Komárno a Dunajská Streda.
 
Pravidlá, ktoré platia vo vašom okrese nájdete TU:
(13:33, red, korona.gov.sk)
Diskusia
Pridať komentár