Vianočné trhy v Košiciach budú, ale len pre očkovaných

2873x
10. November 2021
Priestor trhov bude ohradený a vstup kontrolovaný
 Košice sa začnú „obliekať“ do vianočnej výzdoby už od 18. novembra. Foto: FB/Mesto Košice
 
Tradičné stretnutia priateľov pri vianočných stánkoch a šíriaca sa vôňa grilovanej klobásy i šťavnatej cigánskej pečienky, tak na toto mohli Košičania minulý rok v metropole východu zabudnúť. Keďže obľúbeným vianočným trhom dala pandémia koronavírusu stopku a ochutnať varené vínko či punč sa na Hlavnej ulici dalo jedine iba pri kúpe cez predajné okienka podnikov.
 
Tento rok sa však vianočné trhy v Košiciach uskutočnia. Tradičné Rozprávkové Vianoce začnú 1. 12. Slávnostné otvorenie bude 5. decembra. Trhy potrvajú do 23.12. respektíve do 6. januára 2022, avšak medzi 23. 12. a 6. 1. už bez kultúrneho programu, okrem silvestrovskej noci. Trhy v obmedzenom režime
 
 
Ako pre ahoj.tv uviedol hovorca mesta Košice Vladimír Fabian, mesto pripravuje tohtoročné vianočné trhy v obmedzenom rozsahu. Zmenou oproti minulým rokom, súvisiacou s aktuálnou situáciou, bude napríklad počet stánkov, ktorý sa zredukuje na Hlavnej ulici na 15, po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.
 
Len očkovaní
 
Ďalšou zmenou vianočných trhov bude možnosť navštíviť podujatie len pre zaočkovaných. Priestor vianočných trhov bude ohradený a vstup bude kontrolovaný. Vďaka tomu môže mesto usporiadať podujatie s kapacitou tisíc respektíve 100 návštevníkov, čo záleží od farby okresu.
 
Čítajte aj:
„Mesto v tomto týždni v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom vyšle očkovací autobus do 5 lokalít, aby sme dosiahli 65 percentnú mieru zaočkovanosti ľudí nad 50 rokov, čo by nám zaručilo, že sa mesto Košice nedostane do čiernej farby COVID semaforu,“ vysvetlil Fabian.
 
Symbol Vianoc postavia už čoskoro
 
Košice sa začnú „obliekať“ do vianočnej výzdoby už od 18. novembra, kedy na Hlavnú ulicu Mestské lesy privezú vianočný stromček.
 
Novinkou v tohtoročnej výzdobe bude napríklad aj vysvietenie Univerzitnej ulice či umiestnenie svetelných inštalácii v Mestskom parku pri vznikajúcom klzisku.
 
„Inštalácie budú znázorňovať tradičné motívy zo slovenských rozprávok, od čoho sa odvíja aj názov – Rozprávkovo,“ dodal Fabian.
(11:01, red)
Diskusia
Pridať komentár