O svidníckej nemocnici rokovali aj s ministrom Lengvarským

1018x
04. November 2021
 Pripravovaná optimalizácia
Petíciu za zachovanie nemocnice odovzdali ešte v októbri  
 
V stredu 3. novembra sa uskutočnilo rokovanie zástupcov ZMOS s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským na pôde Ministerstva zdravotníctva v Bratislave na tému pripravovanej Optimalizácie siete nemocníc.
 
Na rokovanie boli prizvaní zástupcovia ZMOS, primátori a primátorky samospráv Svidník, Snina, Partizánske, Hurbanovo, Krupina, Ružomberok. Primátorka Marcela Ivančová zastupovala na stretnutí všetkých občanov, ktorým slúži nemocnica vo Svidníku ako spádová nemocnica. Ide o viac ako 60-tisíc obyvateľov troch okresov Svidník, Stropkov a Medzilaborce.
 
 
„Využívam každú príležitosť na to, aby som dávala na stôl všetky argumenty za náš región a mesto Svidník. Takto to bolo aj na rokovaní s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským a štátnym tajomníkom Kamilom Százom. Zdravotnícka starostlivosť musí byť kvalitná a dostupná pre všetkých rovnako, či ste Bratislavčan alebo Svidníčan. Ambulantná starostlivosť je pritom základ reformy, no lekári prvého kontaktu v našom regióne chýbajú. Každá reforma musí priniesť zlepšenie, inak poškodí život v regiónoch a nemá zmysel. Ďakujem za zorganizovanie rokovania i pozvanie Združeniu miest a obcí Slovenska".
 
Primátorka Svidníka sa zúčastnila aj rokovania premiéra Eduarda Hegera, ministerky Márie Kolíkovej a ministra Vladimíra Lengvarského aj v utorok 2. novembra v Humennom na tému Plánu obnovy a pripravovaných reforiem. Zároveň bola 26. októbra odovzdaná petícia s takmer 20 tisíc podpismi petičným výborom za ponechanie svidníckej nemocnice ako regionálnej priamo na Ministerstve zdravotníctva v Bratislave.
(9:32, svidnik.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár