Svidníčania majú dôvod na radosť, hala zimného štadióna je už na dosah

1139x
03. November 2021
Na zhotovenie diela majú 9 mesiacov
Ľadová plocha bola doteraz z dôvodu teplého zimného obdobia stále menej využívaná 
 
Prestrešenie ľadovej plochy vo Svidníku je už na dohľad. V uplynulom týždni bola odovzdaná stavba stavebníkovi, firme PEM - Haly, s.r.o., ktorá dielo ukončí do deviatich mesiacov od prevzatia.
 
Víťaz súťaže PEM Haly s.r.o. Bratislava už začína prípravy a podľa harmonogramu prác by do konca roka mali byť hotové všetky betonárske práce a ukončená príprava na samotnú montáž haly. Potom bude nasledovať aj ventilácia, úsporné osvetlenie, ale aj tribúna pre cca 120 divákov.
 
Ľadová plocha bola doteraz z dôvodu teplého zimného obdobia stále menej využívaná a jej prevádzka bola technologicky aj ekonomicky náročná, vykazovala výrazné finančné straty.
 
Po zastrešení, inštalovaní novej vzduchotechniky, úsporného osvetlenia, vybudovaní tribúny, očakávajú plné využívanie krytej haly. Firma PEM - Haly, s.r.o., vyhrala vo verejnej súťaži, ktorá bola vyhlásená cez portál Úradu pre verejné obstarávanie so sumou 1,3 milióna eur. Z tejto sumy získalo mesto Svidník z externých zdrojov 700-tisíc eur. Súťaž trvala vyhlásená štyri mesiace a zúčastnilo sa jej 5 subjektov.
 
Ako uviedla primátorka mesta Svidník, túto sezónu síce nemrazia, ale budúci rok už budú korčuľovať a hrať hokej pod novou strechou. Novinkou by mal byť aj kurz korčuľovania pre predškolákov, korčule a výstroj poskytne Slovenský zväz ľadového hokeja.
(09:01, red, svidnik.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár