Košická mestská polícia má svoje nové pracovisko na Hlavnej ulici

986x
21. Október 2021
Košickí mestskí policajti budú bližšie k ľuďom. Otvorili im nové pracovisko
Primátor verí, že sa mestskej polícii podarí eliminovať aj rôznych žobrajúcich ľudí v centre mesta. FB/Mestská polícia Košice
 
Príslušníci Mestskej polície (MsP) v Košiciach sú opäť bližšie k tomu, aby pomáhali obyvateľom mesta. Od 21. októbra je totiž v prevádzke aj vysunuté pracovisko mestskej polície v prízemí budovy Historickej radnice na Hlavnej 59 v Košiciach.
 
Informovalo o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.
 
„Chceme byť čo najbližšie k občanom a snažiť sa riešiť ich podnety a pripomienky. Samozrejmosťou bude aj poskytovanie informácií súvisiacich s kompetenciami mesta, naši príslušníci im poradia napríklad aj to ako môžu podať nejakú žiadosť. Okrem toho tu bude umiestnená aj Pohotovostná ochranná jednotka MsP (POJ). V prípade nahláseného narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti budú môcť príslušníci POJ rýchle a efektívne vykonať zákrok. Som presvedčený, že aj týmto spôsobom prispejeme k zvýšeniu bezpečnosti občanov a návštevníkov mesta. Verím, že aj vďaka tomu budeme môcť lepšie spolupracovať a spoločne riešiť vzniknuté problémy aj s vedením mestskej časti Staré Mesto,“ skonštatoval náčelník MsP Slavomír Pavelčák.
 

Pracovisko mestskej polície je na prízemí budovy Historickej radnice na Hlavnej 59. Foto: FB/Mestská polícia Košice
 
Zriadenie nestálo ani 7 000 eur
 
Primátor mesta Jaroslav Polaček uviedol, že zriadenie nových priestorov stálo mestský rozpočet takmer 7 000 eur a keďže policajti sídlia v mestskej budove nebudú musieť platiť za prenájom priestorov.
 
„Dlhodobo sme hľadali vhodný priestor, aby sme mohli v centre mesta otvoriť toto nové pracovisko. Odteraz môžeme byť opäť bližšie pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc alebo s niečím poradiť. Zároveň tým môže mestská polícia efektívnejšie pracovať a jej príslušníci tu budú mať vytvorené aj svoje nové zázemie. Takisto dúfam, že sa podarí eliminovať aj rôznych žobrajúcich a obťažujúcich ľudí v centre mesta,“ povedal primátor.
 
 
Košická mestská polícia má v súčasnosti spolu 285 mestských policajtov. Na ich novom pracovisku, ktorého služby budú môcť občania využiť v pracovných dňoch od 7.00 do 19.00 hod. a dispečing tam bude fungovať nepretržite, bude zaradených 19 príslušníkov POJ.
 
Stanica MsP Stred na Tajovského 9 zostáva naďalej fungovať v doterajšom režime s tým, že jeden z kvarteta jej koordinátorov bude odteraz mať službu aj na Hlavnej ulici.
(17:35, red, Mesto Košice)
Diskusia
Pridať komentár