Slovenská pošta pristúpila k ráznemu kroku. V Košiciach ruší jednu pobočku

1277x
21. Október 2021
Košičania prídu o jednu pobočku pošty

Poštu 6 na Mieri zrušia 1. decembra. Ilustračné foto: Slovenská pošta, a.s.
 
Obyvatelia mestskej časti Sever z tejto informácie nadšení určite nebudú. Od 1. decembra sa totiž brány kamennej pobočky Pošty 6 na Mieri zatvoria.
 
Ako informovala Mestská časť Košice - Sever na sociálnej sieti, zo strany Slovenskej pošty im bolo oznámené, že využívanie poštových služieb kleslo a nemôže naďalej prevádzkovať rovnaký počet kamenných pôšt.
 
Z toho dôvodu boli nútení prikročiť k zmene spôsobu poskytovania poštových služieb.
 
 
„Vieme, že väčšina obyvateľom nebude z tejto zmeny nadšená. Zo strany Slovenskej pošty sme však boli ubezpečení, že z našej mestskej časti neodchádza. Mení len formu a spôsob poskytovania služieb,“ vysvetlila mestská časť, ktorá zároveň uviedla, že požiadala o umiestnenie balíkoboxu v lokalite Mier, ktorý by mal pribudnúť začiatkom budúceho roka a v blízkej budúcnosti plánuje na Severe ich ďalšie rozšírenie.
 
Pomôžu poštári i kuriéri  
 
Takmer všetky služby, na ktoré boli občania zvyknutí, naďalej vybavia u poštárky alebo poštára či poštového kuriéra.
 
„Cez poštového doručovateľa a kuriéra dostanú list aj balík, kuriér môže prevziať expres zásielku. Doručovateľka či doručovateľ im donesú dôchodok ako doteraz, donesú noviny, kúpia poštové známky či žreby. Poskytnú im aj rôzne iné doplnkové služby. Cez poštového kuriéra si môžu objednať aj podaj expresnej zásielky,“ dodala.
(9:13, red, MČ Košice – Sever)
Diskusia
Pridať komentár