Koronavírus na košických školách: Evidujú 17 pozitívnych žiakov a sedem zamestnancov

418x
20. Október 2021
Koronavírus komplikuje výučbu aj na košických školách
 

Koronavírus negatívne ovplyvňuje výučbu v 13 z 34 základných škôl. Ilustračné foto: pexels.com
 
 
Ochorenie COVID–19 v súčasnosti ovplyvňuje výučbu aj na košických základných školách.
 
Ako uviedlo mesto Košice na svojej webovej stránke, po nedávnom prudkom náraste počtu žiakov a zamestnancov košických základných škôl s ochorením COVID-19 zostali tentoraz tieto čísla na porovnateľnej úrovni ako uplynulý týždeň.
 
„Na základe hlásení riaditeľov jednotlivých škôl je k utorku (19. 10.) pozitívnych celkovo 17 žiakov a sedem zamestnancov. Pred týždňom oddelenie školstva magistrátu mesta Košice evidovalo 21 žiakov a 4 zamestnancov,“ informovalo mesto.
 
 
Kde evidujú nové prípady?
 
„Tento týždeň nám pribudli nové prípady na základných školách Maurerova, Hroncova, Belehradská, Laca Novomeského, Staničná a Tomášikova. Najviac a to až 104 žiakov je v karanténe na ZŠ Maurerova, vysoké počty detí na on-line výučbe máme aj na ZŠ Drábova a Staničná,“ povedala vedúca oddelenia školstva košického magistrátu Beáta Lopušniaková.
 
V karanténe je 570 detí
 
Podľa informácií magistrátu, koronavírus v súčasnosti negatívne ovplyvňuje výučbu v 13 z 34 základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.
 
Celkovo je momentálne v karanténe 570 detí, čo sú necelé tri percentá zo všetkých žiakov košických škôl.
 
Namiesto prezenčnej výučby prebieha on-line vyučovanie v celkovo 23 triedach, čo je oproti minulému týždňu pokles o dve triedy.
(8:38, red, Mesto Košice)
Diskusia
Pridať komentár