V Košiciach sa už očkuje treťou dávkou proti koronavírusu

844x
19. Október 2021
V šačianskej nemocnici začali očkovať treťou dávkou 

Očkovanie treťou dávkou v nemocnici Šaca. Foto: Nemocnica ANGEL Košice-Šaca
 
Vo Vakcinačnom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca sa v utorok (19. 10.) začalo s očkovaním imunokompromitovaných osôb treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19.
 
Ako informovala šačianska nemocnica, očkovanie treťou dávkou bude prebiehať každý utorok a piatok od 13.00 do 14.00 hod.
 
Záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie, ale musia mať odporúčanie od lekára. Vakcinačné centrum sa nachádza na poliklinike vo vstupnom areáli U. S. Steel na prvom poschodí a jeho otváracia doba zostáva nezmenená. Očkuje sa v utorok a piatok od 7.00 do 15.00 hod.
 
 
„Vakcinácia je realizovaná očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, registrovaným aj neregistrovaným záujemcom. V prípade záujmu o očkovanie proti COVID 19 je potrebné vyplniť registračný formulár na portáli korona.gov.sk,“ uviedla nemocnica.
 
O situácii v nemocnici
 
Situácia v šačianskej nemocnici je aj naďalej ovplyvnená pandémiou koronavírusu. V zdravotníckom zariadení naďalej platí zákaz návštev a každý pacient pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia musí mať riadne prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.
 
„Návštevy sú povolené len k dlhodobo hospitalizovaným, ťažko chorým pacientom a k zomierajúcim pacientom. Návštevy, ktoré spadajú do výnimiek, sú povolené len v režime OTP. Prítomnosť otca pri pôrode bude umožnená, ak sa preukáže negatívnym RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín,“ dodala nemocnica.
 
Detailné informácie nájdete na webe nemocnice v záložke Pacienti a návštevy/Návštevné hodiny.
(11:43, red, Nemocnica AGEL Košice-Šaca)
Diskusia
Pridať komentár