Počty nových prípadov v okrese Bardejov opäť narástli

4272x
05. Október 2021
Zhodnotili aktuálnu situáciu 
Vyzývajú na redukciu osobných kontaktov 
 
Aktuálnou situáciou v súvislosti s ochorením COVID-19 sa v pondelok 4.10.2021, na svojom pravidelnom zasadnutí, zaoberal Mestský krízový štáb.
 
Podľa informácií, ktoré na zasadnutí odzneli, v okrese Bardejov v 39-tom týždni opäť stúpli počty nových prípadov ochorenia. Kým v celom okrese ich bolo evidovaných 414, v samotnom meste 182, z nich väčšina (73%) boli nezaočkovaní.
 
Potešujúcim faktom však je, že klesá počet tried v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. K včerajšiemu dňu ich bolo 13, kým uplynulý týždeň to bolo o 14 tried viac. Takisto klesajú počty zamestnancov, ktorí boli v karanténe a žiaden prírastok nezaznamenali v materských školách.
 
Rovnaká, relatívne priaznivá situácia je aj v zariadeniach pre seniorov, mestských obchodných spoločnostiach i na samotnom mestskom úrade.
 
Aj napriek tomu však Mestský krízový štáb vyzýva na striktné dodržiavanie nariadení a odporúčaní, nabáda k zodpovednému správaniu sa, redukciu na minimum osobných kontaktov a k celkovej ostražitosti. Iba zodpovedným správaním a rešpektovaním prijímaných opatrení môžeme znížiť potenciálne riziko nákazy.
(12:13, FB: Mesto Bardejov - oficiálna stránka)
 
Diskusia
Pridať komentár