Vo Svidníku nezaháľajú ani počas prázdnin, prichystali letnú školu, opravujú aj školské zariadenia

993x
18. August 2021
Školy v lete, čas oddychu, ale aj čas príprav na nový školský rok
Napriek prázdninám navštevovalo približne 200 detí materské školy 
 
Letná škola, tábory aj opravy v školách sa postupne realizujú na všetkých školách vo Svidníku.
 
Napriek prázdninám navštevovalo približne 200 detí materské školy (v júli MŠ na Ul. 8. mája a v auguste MŠ na Ul. gen. Svobodu) aj počas prázdnin a takmer tristo detí sa prihlásilo do táborov cez CVČ Svidník.
 
Na rozvojový projekt „Letná škola" získali finančné prostriedky na Letnú školu v ZŠ na Ul. Karpatská vo Svidníku vo výške 600 eur počas jedného augustového týždňa.
 
Letné školy sú súčasťou opatrení MŠVVaŠ SR na zmiernenie dopadov dištančného vzdelávania na vzdelávacie výsledky žiakov. Letná škola neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej cieľom je napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj žiakov. Na tento projekt sa prihlásilo 10 žiakov.
 
„Tábory vo Svidníku sú mimoriadne vyťažené. Tento rok sa podarilo umiestniť do 7 táborov až 290 detí, pričom dopyt bol vyšší ako ponuka. V ponuke táborov boli novinky ako Mladý skaut, tábor Predškoláčik a tábor Malý záchranár. Ďalšími tábormi sú Farma, Pohoda, Športový tábor a Rozprávkovo. Tábor Rozprávkovo je v ponuke druhý rok je to náročnejší tábor nakoľko sa deti stávajú hercami a herečkami a ich úlohou je za týždeň pripraviť predstavenie podľa scenára na cca 30 min., ktoré v piatok odohrajú pre svoje rodiny v kine. Každý tábor má svoju hymnu s hudobným doprovodom,“ uviedol riaditeľ CVČ Svidník Jozef Dirga.
 
 
 
Opravy a rekonštrukcie v školách a školských zariadeniach
 
„Ani v lete sa školy nezatvorili úplne a využívame čas bez prítomnosti detí na opravy. Teším sa, že sa uskutočnila oprava ústredného kúrenia na ZUŠ, robia sa sociálne zariadenia v škôlke na Ul. gen. Svobodu a očakávame spustenie opráv pri bazéne pri ZŠ na Ul. 8. mája, ktorý to už mimoriadne potrebuje. Verím, že sezónu zimného plávania by sme mohli už spustiť s opravenými šatňami a sociálnymi zariadeniami,“ ozrejmila primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová. 
 
Sumarizácia
 
  • Oprava havarijného stavu ústredného kúrenia na ZUŠ, celkové náklady vo výške 43 000 eur, financovanie zo schváleného rozpočtu ZUŠ (vlastné zdroje – bežné výdavky).
  • Prebieha kompletná rekonštrukcia elektroinštalácie elektrických rozvodov na MŠ na UL. Ľ. Štúra, hospodárska budova, celkové náklady vo výške 15 592 eur zo schváleného rozpočtu MŠ (vlastné zdroje – kapitálové výdavky).
  • Prebieha rekonštrukcia sociálnych zariadení v dvoch triedach MŠ Ul. gen. Svobodu, celkové náklady vo výške 16 000 eur , financovanie zo schváleného rozpočtu MŠ (vlastné zdroje – kapitálové výdavky).
  • Pripravujeme sa na odstránenie havarijného stavu na sociálnych zariadeniach a v šatniach na bazéne ZŠ Ul. 8. mája, financovanie z MŠVVaŠ SR: 94 400 eur (bežné výdavky) a vlastné zdroje – spoluúčasť mesta vo výške 16 600 eur , celkové náklady vo výške 111 000 eur.
(9:30, red)
 
Diskusia
Pridať komentár