Registrácia na Dukelský beh mieru je spustená, čaká na vás zaujímavý sprievodný program

1321x
14. Júl 2021
Podporiť môžete aj vybranú školu
 
Zabehnite si svoj ročník, zabehnite si Dukelský beh mieru. Mesto Svidník pozýva na hlavnú 19 kilometrovú trať Dukla Svidník, alebo si príďte zabehnúť Veľký beh zdravia, Malý beh zdravia, či zapretekať na In-line korčuliach.
 
Registrovať online sa môžete do 29. augusta 2021 na www.svidnik.sk, osobnú registráciu môžete vykonať 5. septembra 2021 od 7.00 do 9.00 h pri prezentácii na pešej zóne.
 
Dukelský beh mieru a Behy zdravia môžete zabehnúť nielen pre svoje zdravie, ale aj pre niektorú zo škôl v meste Svidník. Ak fandíte jednej z materských, alebo základných škôl v meste, môžete jej finančne pomôcť.
 
Stačí ak pri registrácii uvediete, ktorú školu podporujete a zabehnete Dukelský beh mieru, alebo niektorý z Behov zdravia. Celý výťažok zo štartovného pri behoch zdravia a finančnej podpory účastníkov Dukelského behu mieru získa škola, ktorú svojim behom podporí najviac účastníkov.
 
„DUKELÁK“ má už viac ako 60 rokov. Pre bežca, špeciálne pre bežca na dlhé trate ideálny vek. Už sa neplaší za najlepším časom, hoci stále chce byť dobrý. Vie si celú trasu užiť a vychutnať, ale aj tým mladším vie byť inšpiráciou.
 
Vie, že len dobrá príprava, ale aj troška šťastia na trati zaváži. 19 kilometrov, vzdialenosť, ktorá sa dá dnes zdolať za necelé dve hodiny. Tým, ktorí nám mier v rokoch 1944 a 1945 priniesli zdolanie tejto krvavej trasy trvalo od októbra do januára.
 
 
 
Bude aj súťaž lezúňov 
 
„Od začiatku Karpatsko-duklianskej operácie na Dukle v októbri až do januára, kedy bolo mesto Svidník oslobodené. Mier v názve nášho behu nie je preto frázou. Stál veľa ľudských obetí a je našou zodpovednosťou, aby sme ho uchránili. Ako aktívna účastníčka dvoch ročníkov som si zažila ten mrazivý pocit, keď sme kládli kyticu na Dukle a potom sme spoločne nastúpili na hlavnú cestu pod priesmykom. Vyletujúce holubice nad hlavou a prenikavý výstrel do vzduchu zrazu odštartujú desiatky minút trvajúce myšlienky o prekonávaní samej seba.
 
Máte možnosť byť sám so sebou a pritom Vás popri ceste povzbudzujú ľudia a v cieli čakajú ďalší, ktorí sa tešia z Vášho výkonu, akýkoľvek by bol. Chcela by som, aby náš beh bol podujatím pre všetkých – rodiny, priateľov, nadšencov športu aj návštevníkov mesta. K sprievodnému Malému behu zdravia sme pridali aj súťaž lezúňov najmladších účastníkov. Pripravili sme preteky in-line korčuliarov, ktorí vyštartujú na 6,5 km trať rovnako ako bežci na Veľkom behu zdravia. Dukelskému behu mieru prajem v tomto ďalšom 62. ročníku to, čo každému bežcovi – pevný krok, jasný cieľ a veľa sily zdolávať ďalšie méty," uviedla primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová. 
(8:50, M. Ivančová, red)
Diskusia
Pridať komentár