Vo Svidníku majú charitné centrum

1212x
07. Júl 2021
Pomoc tým, ktorí to potrebujú najviac
Občanom v núdzi v rámci Prešovského samosprávneho kraja sa tu intenzívne venujú sociálni pracovníci 
 
Sociálne centrum Svidník sa presťahovalo a je pripravené poskytovať špecializované sociálne poradenstvo ľuďom v núdzi. Gréckokatolíckej charite Prešov poskytlo priestory za symbolickú cenu mesto Svidník.
 
Danou službou sa má pomôcť ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú a hlavne majú záujem o sprevádzanie a dlhodobé zlepšenie svojej situácie. Vytvorený priestor ako malý sklad potravín, drogérie, šatstva a inej materiálnej pomoci, ale tiež ako miesto na poradenstvo. Na jej rozdeľovaní a distribuovaní sa majú podieľať sociálni poradcovia a iné autority ako kňazi, farské charity, spolupracujúce organizácie i mesto Svidník. Príjemcov pomoci majú dohľadávať aj pracovníci Charity.
 
Práca pre občanov núdzi
 
Uvádzané sociálne centrum je súčasťou siete sociálnych centier Gréckokatolíckej charity Prešov (Svidník, Humenné a Prešov). Občanom v núdzi v rámci Prešovského samosprávneho kraja sa tu intenzívne venujú sociálni pracovníci, ktorí im ponúkajú pomoc pri riešení problémov rôzneho druhu v podobe špecializovaného poradenstva. Individuálne a odborné sprevádzanie má za cieľ zabezpečiť zlepšenie kvality života samotných prijímateľov.
 
Mnohí z nich sa na sociálne centrum obracajú aj so žiadosťou o materiálnu pomoc, vďaka ktorej by si vedeli zabezpečiť domácnosť alebo vykryť dočasnú núdzu.
 
Charitný priestor sa nachádza v budove SAD vo Svidníku a jeho spôsob fungovania, vyhradené dni pre darovanie a dni pre poradenskú činnost budú v krátke dobe zverejnené.
(8:30, svidnik.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár