VIDEO | Protestným blokovaním cesty pred Svidníkom upozornili na potrebu dobudovania R4

1815x
02. Júl 2021
Tepna, ktorou má do mesta prúdiť život
 Pozrite si videoreportáž
 
Blokovaním cesty pred Svidníkom sa dnes mesto spolu s priľahlými obcami pridalo k aktivitám Združenia za lepší Prešov. Protestnou polhodinou tak chceli upozorniť na potrebu dobudovania rýchlostnej cesty R4, ktorá by umožnila všestranný rozvoj jednotlivých miest a pomohla s odľahčením od tranzitnej dopravy.
 
„Aj tento región pod Duklou, kde žije len v našom okrese 33-tisíc ľudí, si zaslúži pozornosť zodpovedných. Aby sme neprišli nielen o pôrodnicu, o súd, o nemocnicu, ale aby sa nám dokončila cesta. Jednoducho cesta je pre nás hlavný faktor rozvoja,“ uviedla primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová.
 
 
Týmto úsekom cesty prejde za 24 hodín približne 4000 kamiónov.
 
„V našej obci je veľmi ťažko žiť. Jednak nie sú parametre šírky vozovky, kamióny si krátia cestu cez chodník, ten nie je bezpečne oddelený od cesty. Deti na bicykli alebo starších ľudí môže kedykoľvek to koleso stiahnuť,“ uviedla starostka obce Radoma Daniela Zelonkayová.
 
Termíny sa stále posúvajú 
 
„Ja si myslím, že to nepomôže,“ uviedol jeden z vodičov.
 
„Ja idem s manželom z pohotovosti, aj so sebou, lebo som mala vysoký tlak a potrebujem sa čím skôr dostať domov,“ dodala vodička.
 
Termíny na dokončenie spojenia hlavných úsekov na ceste R4 sa stále posúvajú, z priorít vlády nateraz vypadli.
 
„Faktory môžu byť akékoľvek, ale jednoducho týmto protestom chceme upozorniť na to, že žiť v regióne, kde nemáme poriadnu cestu, je naozaj ťažké,“ uzavrela Ivančová.
 
Nad touto problematikou ostávajú aj naďalej visieť otázniky, konkrétnych prísľubov sa mesto Svidník zatiaľ nedočkalo.
(16:25, red)
 
Diskusia
Pridať komentár