So zlepšovaním epidemiologickej situácie prichádza aj nový režim na hraniciach

1551x
15. Jún 2021
Zmenila sa definícia zaočkovanej osoby
Prehľadné rozdelenie krajín  
 
Od pondelka 14. júna platí nová vyhláška Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorá upravuje povinnosti po vstupe na Slovensko.
 
Vo vyhláške pribudli nové výnimky z karantény po príchode zo zelených krajín. Od pondelka platí aj nové rozdelenie okresov podľa covidového automatu. Epidemická situácia sa znovu zlepšila a respirátor bude povinný v interiéri už len v dvoch červených okresoch: Kysucké Nové Mesto a Myjava a troch ružových okresoch: Banská Štiavnica, Skalica a Trenčín.
 
Zmeny na hraniciach 
  • Pribudli nové výnimky z izolácie po príchode z krajín zaradených do zeleného zoznamu.
  • Výnimku z izolácie po príchode z krajín zaradených do zeleného zoznamu majú aj osoby, ktoré sú schopné preukázať sa pri vstupe negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 72 hodín.
  • Výnimku z izolácie majú aj osoby prichádzajúce zo susedných krajín zaradených do zeleného zoznamu, ktoré majú negatívny výsledok antigénového testu nie starší ako 24 hodín s tým, že test musel byť vykonaný na území susedného štátu alebo Slovenskej republiky.
Zmenila sa definícia zaočkovanej osoby
 
 
Pripomíname, že pri vstupe zo všetkých krajín platí povinnosť registrovať sa na https://korona.gov.sk/ehranica/, pri vstupe leteckou dopravou zároveň aj na https://www.mindop.sk/covid/.
 
Kontroly pokračujú
 
Polícia Slovenskej republiky pokračuje v nesystematických kontrolách dodržiavania karanténnych opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 vyplývajúcich z vyhlášky ÚVZ SR a cestovného semaforu na vnútorných hraniciach SR s Maďarskom, Rakúskou republikou, Českou republikou a Poľskou republikou, ako aj na medzinárodných letiskách.
 
Podľa vývoja bezpečnostnej situácie a epidemickej situácie na území Slovenskej republiky a v susedných štátoch budú príslušníci Policajného zboru vykonávať aj krátkodobé intenzívne kontroly karanténnych povinností po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice.
(15:52, MZ SR, ÚVZ SR)
Diskusia
Pridať komentár