Epidemiologická situácia sa zlepšuje, Bardejov je od dnešného dňa v ružovej zóne

2800x
31. Máj 2021
Aktuálny prehľad opatrení
Na Slovensku nemáme už žiadny okres v čiernej ani bordovej farbe 
 
Od dnešného dňa platí nové rozdelenie okresov podľa COVID automatu. Máme 41 oranžových okresov (II. stupeň ostražitosti) a 24 sa dostalo do žltej fázy (I. stupeň ostražitosti). V ružovej fáze (I. stupeň varovania) sa nachádza 11 okresov, tri okresy sú červené (II. stupeň varovania).
 
Zároveň platí, že žiaden okres sa už nenachádza v bordovej fáze.
  
Okresy v druhom stupni varovania (červená farba):
 
Banská Štiavnica, Kysucké Nové Mesto a Myjava.
 
Okresy v prvom stupni varovania (ružová farba):
 
Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Bytča, Čadca, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Skalica, Sobrance, Stará Ľubovňa, Trenčín, Žilina.
 
Okresy v druhom stupni ostražitosti (oranžová farba):
 
Banská Bystrica, Brezno, Galanta, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Sabinov, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Svidník, Trnava, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen.
 
Okresy v prvom stupni ostražitosti (žltá farba):
 
Bratislava I - V, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Hlohovec, Komárno, Levoča, Lučenec, Malacky, Nitra, Partizánske, Poltár, Prievidza, Šaľa, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Zlaté Moravce.
 
Čo platí v okrese Bardejov
 
V okrese Bardejov je v interiéroch stále povinný respirátor. V prvom a v druhom stupni ostražitosti (žlté a oranžové okresy) je v interiéroch povolené nosiť namiesto respirátora rúško. Ľudia okrem rúška môžu použiť aj šál alebo šatku.
 
V ružových okresoch stále nie je možné pokrmy a nápoje konzumovať v interiérových častiach prevádzky. Povolené sú letné terasy (2 metre medzi stolmi), konzumácia jedla a nápojov je povolená len po sediačky.
 
Svadobné hostiny, kary, oslavy, večierky
 
V 1. stupni varovania (ružová zóna) môže byť v interiéri do 25 osôb, v exteriéri do 50 osôb. Hostiny sa nemôžu sa uskutočniť v interiéri reštaurácií, keďže tie sú v ružových okresoch zatvorené. Dnešným dňom tiež nadobúda účinnosť aj cestovný semafor. Bude sa aktualizovať raz za dva týždne, v individuálnych prípadoch aj skôr.
(8:48, MZ SR, red)
 
Diskusia
Pridať komentár