Prešovský kraj opraví ďalšie cesty v nevyhovujúcom stave

1158x
27. Máj 2021
Do rekonštrukcií preinvestuje 1,8 milióna eur
Obe cesty tvoria významné napojenia na cesty prvej triedy 
 
Prešovská samospráva opraví ďalšie cesty v nevyhovujúcom stave. Do roka zmodernizuje vozovku na úseku Hudcovce – Topoľovka a okresná hranica Svidník – Mičakovce.
 
Modernizácia ciest v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) pokračuje. Župa odovzdala v stredu 26. mája ďalšie staveniská ciest do rúk zhotoviteľom. Opravia sa cesty v okresoch Svidník a Humenné.
 
„V oboch prípadoch ide o významné napojenia na cesty prvej triedy, preto je dôležité, aby boli tieto úseky zmodernizované. Aktuálne sa totiž nachádzajú v horšom technickom stave. Som presvedčený, že ich rekonštrukciou sa zlepší aj dostupnosť do rekreačnej oblasti Domaša, ktorá sa stáva čoraz atraktívnejšia nielen pre domácich, ale aj turistov. V rekonštrukciách ciest budeme v tomto roku pokračovať aj v ďalších okresoch, aby sme zlepšili životné podmienky miestnych obyvateľov,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.
 
 
V okrese Humenné 
 
Na úseku Hudcovce – Topoľovka (okres Humenné) sa zmodernizuje 1,04 km vozovky. Súčasťou prác bude aj rekonštrukcia troch priepustov, preložka STL plynovodu a preložka telekomunikačných káblov. Celkové náklady predstavujú viac ako 991-tisíc eur, pričom kraj prispeje na modernizáciu tohto úseku sumou vo výške 49 555 eur. Dielo bude financované z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) 2014 – 2020. Zhotoviteľ má na realizáciu prác jeden kalendárny rok.
 
V okrese Svidník 
 
Zrekonštruuje sa tiež 1,64 km úsek cesty II/556 okresná hranica Svidník – Mičakovce (okres Svidník). V rámci modernizácie sa vymení obrusná a ložná vrstva krytu vozovky, opravia sa tri mosty, zrekonštruujú priepusty a odvodňovacie zariadenia. Okrem toho sa vymenia a namontujú zvodidlá a smerové stĺpiky. Náklady na túto stavbu predstavujú viac ako 814-tisíc eur, pričom pôjde o európske zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) 2014 – 2020.
 
Prešovská samospráva sa bude podieľať na financovaní sumou takmer 41-tisíc eur. Modernizácia má byť hotová do jedného roka.
(13:16, L. Heilová)
 
Diskusia
Pridať komentár