Sociálny podnik mesta Svidník rozbehli naplno

1552x
20. Apríl 2021
Žiadosti stále prichádzajú
Prvá činnosť zamestnancov - novovybudovanie pieskoviska v zlom technickom stave
 
Zamestnanie v Sociálnom podniku mesta Svidník si našli štyria pracovníci, pričom o rozširovaní počtu zamestnancov sa uvažuje v blízkej budúcnosti. O zamestnanie v Sociálnom podniku prejavilo záujem 24 uchádzačov a ďalšie žiadosti stále prichádzajú.
 
„Mal som vlastnú stavebnú firmu, ale od novembra sme mali stále menej zákaziek, bolo to stále horšie, tak som využil možnosť a dal som si žiadosť. Som rád, že ma vybrali,“ opísal jeden z pracovníkov sociálneho podniku Ľuboslav Pecha.
 
Podnik začal pracovať 1. apríla 2021. Prvou činnosťou pracovníkov bolo novovybudovanie pieskoviska na Ul. gen. Svobodu, ktoré patrilo k tým v najhoršom technickom stave. Pieskoviská v meste Svidník sú udržiavané, ale už mnohé z nich v nevyhovujúcom stave, preto sme sa rozhodli k ich citlivému reorganizovaniu.
 
Niektoré pieskoviská budeme postupne nahrádzať novými, modernými a najmä bezpečnými a následne by sme chceli počet pieskovísk znížiť. Práce na vybudovaní nových pieskovísk bude mať starosti práve Sociálny podnik.
 
Pre každého obyvateľa mesta 
 
„Málo je možnosti pracovať a nechcel som čakať doma, čo bude nové a preto som rád, že som sa zamestnal v sociálnom podniku,“ uviedol dlhodobo nezamestnaný stolár Ján Múdry, teraz pracovník Sociálne podniku Svidník.
 
Povereným zabezpečiť prevádzku Sociálneho podniku je zástupca primátorky Michal Goriščák. „Predmetom činnosti Sociálneho podniku je drobná stavebná činnosť a výroba brikiet, pričom sme práve začali s drobnou stavebnou činnosťou. Chcem podotknúť, že ambíciou sociálneho podniku nie je činnosť len pre mesto Svidník, ale aj pre každého obyvateľa mesta, ktorý bude mať záujem naše služby využiť. Radi by sme poskytovali murárske práce, maliarske práce, kosenie, príprava dreva na zimu a podobne,“ dodal zástupca primátorky. 
 
Ďalšou činnosťou, ktorú vykonávajú pracovníci v týchto dňoch je oprava prepadnutej dlažby na pešej zóne v centre Svidníka.
(14:54, K. Tchirová) 
 
Diskusia
Pridať komentár