Seniorom v Stropkove rozdajú respirátory aj vitamíny

251x
08. Marec 2021
Pomoc v čase pandémie
Balíčky s respirátormi zdobí povzbudivý text  
 
Do pomoci tým najzraniteľnejším sa zapája aj mesto Stropkov. Samospráva rozdá seniorom ochranné pomôcky a vitamíny.   
 
Vzhľadom na aktuálne nepriaznivé obdobie sa samospráva rozhodla aspoň trochu pomôcť pandémiou najohrozenejšej skupine obyvateľstva, a to seniorom. Všetkým občanom mesta Stropkov, ktorí dovŕšili vek 65 rokov, mesto doručí balíčky s dvoma respirátormi FFP2 a vitamínmi, ktoré by mali byť nápomocné v prevencii pred ochorením.
 
Aj keď vážny priebeh ochorenia sužuje aj mladšie ročníky, stále platí, že najviac rizikovou skupinou sú dôchodcovia a preto sa mesto rozhodlo adresovať malú pomoc práve im. 
 
„Záleží nám na Vašom zdraví“ – tento text zdobí každý z balíčkov a je zároveň posolstvom samosprávy smerom k seniorom. „Záleží nám na vás, záleží nám na tom, aby ste toto obdobie bez ujmy prekonali a jeseň svojho života prežívali v radosti, pokoji a bez strachu o seba či svojich najbližších,“ uviedol na sociálnej sieti primátor mesta Stropkov Ondrej Brendza. 
 
V tejto súvislosti poďakoval primátor Územnému spolku Slovenského červeného kríža Svidník, kolegom z úradu a poslancom mestského zastupiteľstva, ktorí boli nápomocní pri zabezpečovaní a distribúcii jednotlivých balíčkov.
(12:35, red, FB: O. Brendza - primátor mesta Stropkov) 
 
Diskusia
Pridať komentár