VIDEO | Vo Sveržove vybudujú čističku odpadových vôd, v pláne je aj rozšírenie cesty Tarnov – Gaboltov

1686x
14. Február 2021
Rok 2021 plný výziev
Pozrite si videoreportáž 
 
Sveržov plánuje v tomto roku zrealizovať viacero investičných projektov. Prioritou obce v bardejovskom okrese je vybudovať čističku odpadových vôd s prístupovou cestou. Obec takisto pracuje aj na pláne rozšírenia cesty tretej triedy, ktorá spája Tarnov s Gaboltovom.
 
„Chceme túto cestu spolu s Prešovským samosprávnym krajom uviesť do bezpečnejšieho stavu, aby ľudia, ktorí putujú na odpust do Gaboltova, išli bezpečne. Cesta sa bude rozširovať s tým, že vznikne nejaký priestor, aby sa tí chodci – pútnici cítili bezpečnejšie,“ ozrejmil starosta obce Sveržov Pavol Ceľuch.
 
Rekonštrukcia mosta 
 
K zvýšeniu bezpečnosti prispela aj komplexná rekonštrukcia mosta v extraviláne Sveržova, ktorej opravy financoval Prešovský samosprávny kraj. Ten by mohol byť v roku 2021 nápomocný aj pri obnove obecného priestoru na šport.
 
„V areáli školy máme multifunkčné ihrisko, ktoré je v dezolátnom stave, je tam nevyhovujúca asfaltová plocha. Taktiež by sme chceli požiadať Prešovský samosprávny kraj o rekonštrukciu tejto plochy. Vzniklo by tam moderné ihrisko pre deti a šport – pre volejbal, nohejbal, malý futbal futbal a detské ihrisko na hranie sa, také outdoorové cvičisko, kde by si mohli aj dospelí s deťmi zacvičiť a zahrať sa,“ podotkol Ceľuch.
 
Čerpanie grantov 
 
Obec chce počas tohto roka tiež dokončiť chodník okolo štátnej cesty, s ktorého výstavbou začali ešte vlani. Sveržov sa okrem iného pripravuje na dôležitú udalosť – sčítavanie obyvateľov. Popri všetkých aktivitách má aj naďalej ambíciu uchádzať sa o čerpanie rôznych grantov.
 
„Verím, že aj ten covid pominie, že aj tie veci, ktoré nás strašia a máme pred nimi rešpekt, takisto pominú a že budeme môcť na konci roka povedať, že to bol dobrý rok. Aj napriek opatreniam zo strany vlády a hlavného hygienika verím, že sa nám všetko podarí urobiť tak, aby boli spokojní naši ľudia, aby sa cítili bezpečne,“ uzavrel starosta.
(19:00, red)
Diskusia
Pridať komentár