Tradičné Saleziánske kilo bude aj tento rok

1351x
03. December 2020
Naplňte krabicu a pomôžte tým, ktorí to skutočne potrebujú
Zapojiť sa môže každý 
 
Aj napriek všetkým obmedzeniam sa saleziánskej komunite na sídlisku Vinbarg v Bardejove podarí zorganizovať adventné Saleziánske Kilo 2020. Bude „pod koronou“ – teda s určitými vynútenými zmenami.
 
Na stretnutí koordinačného tímu síce dohodli spôsob realizácie, ale do spolupráce pozývajú a potrebujú vás všetkých... a aj teba konkrétne! Ako na to bližšie vysvetľuje Vilo Riško SDB:
  • V obchodoch našu tradičnú potravinovú zbierku robiť nemôžeme.
  • Potreby chudobných sa, samozrejme, nezmenšili, práve naopak...
  • Nechceme ísť na množstvá, počty a váhy, ale chceme stretnúť a poslúžiť Ježišovi v maličkých (porov. Mt 25, 31-46).
  • Snažíme sa vybrať a pomôcť tým, ktorí to skutočne najviac potrebujú.
  • Pozývame ťa naplniť krabicu doma (sám/sama, s rodinou, s priateľmi, so stretkom...) podľa tvojich ekonomických možností.
  • Osobitne pozývame do zbierky mladých a mladé rodinky s deťmi, pretože si uvedomujeme jej silný výchovný a formujúci vplyv na nás samotných! Toto je to saleziánske na Kile.
  • Približná hodnota krabice je cca 40€, zoznam potravín, ktoré v nej majú byť, nájdete na našej facebookovej skupine: Saleziáni Bardejov. Záväzne sa do zbierky dá prihlásiť cez Facebook do 15.12.2020 (vrátane).
  • Naplnenú krabicu s potravinami je potrebné priviesť k saleziánom na Vinbarg, do oratka, a to v piatok 18.12.2020 od 16.00 hod. do 20.00 hod.
Ak by ste mali vážny problém priviesť to tam, ozvite sa nám a my zabezpečíme odvoz. Rozvoz k adresátom sa bude realizovať v sobotu 19.12.2020. Prosíme vás o zdieľanie a reklamu tejto aktivite. Spolu dokážeme veľa! Som presvedčený, že aj toto môže byť pekná a užitočná príprava na príchod Pána Ježiša. Lebo ak je pravda to, že je stotožnený s chudobnými, tak máme skvelú možnosť stretnúť Ho už aj pred Vianocami.
 
Prajem požehnaný advent!
 
(15:02, V. Riško SDB)
Diskusia
Pridať komentár