Polícii sa podarilo objasniť tri prekazené pokusy o krádež vo Svidníku

558x
02. November 2020
Obvinení mladíci
Trestný čin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva 
 
V okrese Svidník došlo v dobe od 31. augusta 2020 do 02. septembra 2020 k trom prípadom pokusu krádeže, no vo všetkých troch prípadoch to páchateľom niekto alebo niečo prekazilo.
 
Išlo o prípad v obci Breznica, kde páchatelia neoprávnene vošli do objektu miestnych potravín s cieľom odniesť si odtiaľ rôzne veci. K samotnej krádeži ale nedošlo, spustil sa alarm a ten páchateľov vyplašil natoľko, že z miesta ušli preč.
 
K druhému prípadu krádeže v meste Stropkov na Ul. Hrnčiarskej. Páchatelia pri pokuse vlámať sa do budovy predajne potravín boli vyrušení policajnou hliadkou, ktorá v rámci hliadkovej činnosti prechádzala okolo. I tu páchatelia stratili odvahu a utiekli z miesta preč.
 
Tretím prípadom bol pokus vlámania sa do objektu poštového novinového stánku na Ul. Hlavnej v Stropkove. Páchateľom sa tu už vôbec nedarilo, nepodarilo sa im ani len prekonať samotnú petlicu zámku na dverách.
 
Vo všetkých týchto prípadoch svidnícky vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestných činov krádeže. Na základe vynikajúcej práce svidníckych policajtov boli krátko po činoch zistené a vypátrané osoby podozrivé zo spáchania uvedených skutkov.
 
Dôkazná situácia preukázala, že skutkov sa dopustili 15 ročný mladík zo Stropkova, 14 ročný chlapec zo Stropkova i teraz už 14 ročný chlapec zo Svidníka, ktorý mal ale v čase spáchania skutku len 13 rokov a teda nie je možné ho trestne stíhať vzhľadom na jeho vek. Pri poslednom pokuse krádeže túto skupinku posilnil aj ďalší 14 ročný chlapec zo Stropkova. Svidnícky vyšetrovateľ mladíkov obvinil z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.
(13:31, krpz)
Diskusia
Pridať komentár