Polícia eviduje vo Svidníku za uplynulé obdobie 3 prípady neúspešnej krádeže

420x
21. Október 2020
Prekazené trestné činy
Vo všetkých prípadoch začali trestné stíhanie 
 
V okrese Svidník došlo v dobe od 31. augusta 2020 do 2. septembra 2020 k trom prípadom pokusu krádeže, no vo všetkých troch prípadoch to páchateľom niekto alebo niečo prekazilo.
 
K prvému prípadu došlo 31. augusta 2020 v obci Breznica. Hodinu po polnoci páchatelia neoprávnene vošli do objektu miestnych potravín. Napriek plánu odniesť si odtiaľ rôzne veci k tomu nedošlo, spustil sa alarm čo zlodejov vyplašilo a z miesta ušli preč. Škoda vznikla len poškodením objektu a to vo výške 180 eur. Vyšetrovateľ vo Svidníku v prípade vedie trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.
 
K druhému prípadu krádeže došlo 2. septembra 2020 asi 10 minút pred polnocou v meste Stropkov na Ul. Hrnčiarskej. Páchatelia sa pokúšali na budove predajne potravín v jej zadnej časti vypáčiť drevené dvere, no boli vyrušení policajnou hliadkou, ktorá v rámci hliadkovej činnosti prechádzala okolo. Páchatelia stratili nazberanú odvahu a utiekli z miesta preč. Škoda na dverách vznikla len vo výške asi 20 eur.
 
V rovnaký deň, v rovnakom meste a takmer v identickom čase došlo k pokusu vlámania sa do objektu poštového novinového stánku. Na Ul. Hlavnej si páchatelia vyhliadli svoj objekt záujmu a pokúšali sa dostať dnu do stánku. S čím ale nepočítali je to, že sa im nepodarí ani len vypáčiť petlicu, na ktorej sa nachádzal zámok. Po márnej snahe z miesta odišli.
 
Aj v týchto prípadoch svidnícky vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci trestných činov krádeže.
(11:58, krpz)
Diskusia
Pridať komentár