Svidníčania denne v teréne pre čistejšie mesto

999x
29. September 2020
Udržiavanie poriadku v uliciach mesta
 
Čisté, upravené a pekné mesto je túžba každého občana i vedenia mesta. Vo Svidníku sa poriadok zabezpečuje pracovníkmi na Malých obecných službách, Aktivačnými pracovníkmi a Technickými službami mesta Svidník.
 
V súčasnosti je 44 žien a mužov zamestnaných práve na prácach v uliciach, na udržiavaní poriadku a čistoty. Denne prejdú viacero ulíc, vyhrabú lístie, vyčistia chodníky a pozbierajú povaľujúce sa odpadky.
 
Koordinátorka pracovníkov Eva Vasilková: "Je to práca fyzicky náročnejšia, ale osoh pre občanov a samotný prínos pre pracovníkov je o to významnejší. Pracovníci sa naozaj zapotia, ale sú si vedomí toho, že prilepšenie ku dávkam potrebujú a pracovať preto chcú."
 
Počas týždňa sa takto čistí mesto 3 až 4 hodiny denne a pracovníci si mesačne prilepšia v priemere len o 60 €, ktoré hradí Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.
 
Tak ako bolo zvykov v minulosti, že občania si robili brigády na uliciach, teraz sa všetci spoliehajú na udržiavanie poriadku zamestnancami. Tento trend cítiť, o to viac je práca pracovníkov na Malých obecných službách a Aktivačných pracovníkov potrebnejšia.
 
V ostatnom období urobili títo zamestnanci kus práce pri čistení priestorov na amfiteátri vo Svidníku a sú veľkou pomocou aj v zimnej sezóne, kedy odpratávajú sneh a ľad z chodníkov. Pri poslednej kalamitnej situácii počas poľadovice boli nápomocní aj pri solení zľadovatených povrchov.
(8:51, svidnik.sk) 
Diskusia
Pridať komentár