Bardejov plánuje v rámci Európskeho týždňa mobility zaujímavé aktivity

2198x
17. September 2020
Podpora ekologickejšieho cestovania
Do aktivít sa zapojí takmer 50 samospráv na Slovensku 
 
Na základe odporúčaní Mestského krízového štábu, ktorý na svojom poslednom zasadnutí zrušil, respektíve presunul na – z epidemiologického hľadiska – vhodnejší termín niektoré podujatia, boli tieto kultúrno-spoločenské aktivity samosprávy výraznejšie redukované.
 
Bardejov však nemieni úplne obmedziť život v meste, aj keď bude vyžadovať striktné dodržiavanie všetkých prijatých opatrení. Medzi iniciatívy, ktoré takéto opatrenia nenarúšajú, patrí aj Európsky týždeň mobility – tento rok sa doňho zapojí podľa predpokladov takmer 50 samospráv Slovenska.
 
Ani Bardejov nechce ostať bokom a preto v rámci spomínaného týždňa pripravilo dve aktivity: v piatok 18. septembra si každý, kto prejaví záujem o vypožičanie bicykla v Poľsko-slovenskom dome zaplatí za túto službu iba symbolický poplatok. V spolupráci s dopravcom SAD, a.s. Prešov zasa v závere ETM v utorok 22. septembra (Deň bez áut) samospráva poskytne cestujúcej verejnosti prepravu na linkách MHD v Bardejove zadarmo.
 
Chceme tak podporiť ekologickejší prístup k cestovaniu za prácou či zábavou: dúfame, že mnohí túto možnosť využijú a v tento deň bude na našich cestách naozaj menej áut. Mohli by sme tak byť nielen „ekologickejší", ale určite aj „bezpečnejší".
(11:01, Š. Hij, vedúci referátu tlačového a medzinárodných vzťahov)
Diskusia
Pridať komentár