VIDEO | ZŠ na Vinbargu v Bardejove rozbehla športové popoludnia

1156x
18. Apríl 2024
  Atraktívne športy a plávanie na Vinbargu
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Základná škola na sídlisku Vinbarg rozbehla pre žiakov atraktívne športové popoludnia. Štvrtákov pozýva na talentové skúšky do plaveckých tried.
 
„Mali sme už florbal, mali sme hádzanú, samozrejme, všetko s upravenými pravidlami a vybíjanú. Naše deti chodia plávať, korčuľovať, boli aj na lyžiarskom zájazde. Teraz prebieha futbal a chystáme ešte minibasketbal. Ja mám veľmi rada šport, a preto chceme zapájať deti aj do rôznych športových aktivít, aby sa aspoň raz do mesiaca dostali do telocvične na rôzne druhy športov,“ povedala Alena Dzúrová, učiteľka prvého stupňa na ZŠ Námestie arm. gen. L. Svobodu v Bardejove.
 
  Ide o to, aby nemali z toho traumu, ale radosť (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Začali sme testovaním prvého a tretieho ročníka a potom sme pokračovali raz do mesiaca rôznymi športovými aktivitami. Mali sme ešte jednu super športovú aktivitu, sám Marušin u nás odučil hodiny juda a my sme z toho urobili výstup, takisto raz v mesiaci,“ pokračuje Dzúrová.
 
„Plávanie je jeden z mnohých športov, ktorý je svojim spôsobom veľmi jedinečný, pretože aj keď deti športujú, venujú sa loptovým, pohybovým, rôznym aktivitám a hrám, tak práve plávaním vedia zregenerovať, tým pádom deti nemusia navštevovať rôzne rehabilitačné centrá a v podstate zvyšujú aj fyzickú pohybovú aktivitu. Taktiež to má veľmi dobrý vplyv na ich psychiku, odreagovanie a všeobecné odbúranie stresu,“ uviedla Zuzana Arendáčová, učiteľka telesnej výchovy a trénerka plávania.
 
 „Plávanie je jeden z mnohých športov, ktorý je svojim spôsobom veľmi jedinečný," uviedla Zuzana Arendáčová (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Náš najväčší benefit je to, že každý žiak našej školy má jednu hodinu týždenne plávania a plavecké triedy majú do konca tri hodiny týždenne pod vedením kvalifikovaných trénerov. Okrem hodín telesnej výchovy majú všetci žiaci školy možnosť prihlásiť sa na plavecké krúžky. Každý žiak našej školy vie plávať,“ informovala Mária Piskurová, trénerka plávaia na ZŠ Námestie arm. gen. L. Svobodu v Bardejove.
 
„Vidíte, že je tu veľa detí, ktoré majú chuť a chcú hrať. Po každej aktivite, športe, dostávajú deti do triedy diplom - najlepší tím. Na konci školského roka dostanú deti certifikát športovca prvého stupňa, kde budú mať vypísané všetky športy a budú si krúžkovať, ktorých športov sa zúčastnili,“ vysvetlila Alena Dz.
 
 
Športové popoludnie (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Toto je naša pozvánka, pre všetkých štvrtákov z Bardejova a z celého okresu, na talentové skúšky do plaveckých tried. Talentové skúšky sa uskutočnia 19.4. o 14:00 na plavárni Vinbarg“ pozýva Piskurová.
 
„Presne kvôli tomu to robíme, aby to dieťa spoznalo rôzne športy a môže sa potom v nejakom športe nájsť. Nejde o to, že dostanú deti sladkosti, nejde o žiadne diplomy ani o výsledky, ale ide o to, aby nemali z toho traumu, ale radosť,“ dodala na záver A. Dzúrová.
(14:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár