Tatran si vybojoval postup do semifinále

1033x
11. Apríl 2024
NHE: Postupujeme do semifinále, čakajú nás Bojnice
 Duel začali domáci dvoma gólmi (Zdroj: Tatran Prešov)
 
Hádzanári Tatrana Prešov uspeli v nadstavbovej časti Niké handball extraligy aj v druhom zápase štvrťfinále play-off a na palubovke tímu ŠKP Bratislava zvíťazili 35:23 (16:14). V sérii hranej na dve víťazstvá tak triumfovali 2:0 na zápasy. V semifinále ich čakajú hráči HK Kúpele Bojnice.
 
Duel začali lepšie domáci, ktorí sa prekvapujúco držali vo vedení. Viedli aj o tri góly a hosťom trvalo takmer 25 minút, kým sa dostali prvýkrát do vedenia. Polčas ale napokon vyhrali o dva góly. V druhom polčase už ovládli dianie na palubovke. Súperovi odskočili na dvojciferný rozdiel a v Bratislave napokon triumfovali o 13 gólov.
 
Najlepším strelcom hostí v tomto zápase bol, podobne ako v prvom zápase, Josef Hozman. Tentoraz zaznamenal šesť gólov. Tatran si tak v najkratšom možnom čase vybojoval postup do semifinále, ktoré sa hrá už na tri zápasy. Súperom im budú Bojnice, ktoré vyhrali v sérii proti Topoľčanom takisto 2:0 na zápasy.
 
 
Zverenci trénera Pavla Jana budú mať od prvého zápasu ako víťazi základnej časti výhodu domáceho prostredia, a tak sériu začnú v Tatran handball aréne v nedeľu 21. apríla o 16:00 hod..
 
NHE – štvrťfinále (2. zápas): ŠKP Bratislava - Tatran Prešov 22:35 (14:16)
 
Zostava a góly Tatrana
 
Cvitkovič, Čupryna – Mitaľ 3/1, Fech, Khaian, Sako 1, Kovacs, Fenár 2, D. Radčenko, Kravčák 3, Hozman 6, Kasatkin 3, M. Antl 5/3, Davidovič 4, Urban 3, Hernandez 5/1.
 
Najviac gólov súpera
 
Halla 10, Orosz 3, Kysel, Féder a Beltrami po 2, 7-metrové hody: 1/0 – 8/5, vylúčenia: 6:4
 
Priebeh
 
2:0, 3:2, 6:3, 8:5, 9:9, 11:12, 13:13, 14:17, 16:21, 18:24, 19:27, 20:31, 21:33.
 
Konečný stav série 0:2, postupuje Tatran
 
Tatran zvíťazil v prvom stretnutí o 19 gólov (38:19), no ŠKP na vlastnej palubovke dlho držalo s favoritom krok.
 
Duel začali domáci dvoma gólmi a po treťom zásahu Orosza vyhrávali v 8. minúte prekvapujúco 6:3. Vďačiť za to mohli aj brankárovi Mitošinkovi, ktorý predviedol viacero dobrých zákrokov. Aj vďaka nemu, a rovnako tak zásahom najlepšieho strelca zápasu Hallu, si bratislavskí policajti udržiavali náskok až do stavu 9:6 v 14. minúte.
 
 
V polovici prvého dejstva však dvoma gólmi Hernandeza a jedným Davidoviča vyrovnal Tatran na 9:9, no po nepremenenej sedmičke bosnianskeho legionára sa ešte do vedenia nedostal. Podarilo sa mu to až v 25. minúte, keď Hozman upravil na 12:11 pre zelenobielych.
 
Ešte v predposlednej minúte polčase bol stav vyrovnaný 14:14, ale záver vyšiel lepšie hosťom, ktorí vďaka gólom Marca Antla a Jakuba Kravčáka vyhrali prvý polčas o dva góly. Druhý polčas začal tak, ako skončil ten prvý – Kravčákovým gólom vyhrával prvýkrát v zápase o tri góly Tatran. Ten napokon po zmene strán úplne ovládol dianie na palubovke a postupne zvyšoval svoj náskok.
 
Medzi 43. a 49. minútou predviedol dve trojgólové série, vďaka ktorým ušiel z 21:17 na 27:18. Hernandez na začiatku záverečnej desaťminútovky prvýkrát navýšil rozdiel na desať gólov – 29:19. Tatran využil širší káder, naopak domácim dochádzali sily, a tak v závere ešte zelenobieli zvýšili náskok na konečných 13 gólov. Výsledok v poslednej minúte pečatil Hozman.
 
P. Jano: „Rozbiehali sme sa pomaly ako bratislavský rýchlik“
 
Nepresvedčivý prvý polčas, ale napokon pohodlné 13-gólové víťazstvo nad ŠKP Bratislava s výsledkom 35:22 (16:14) priviedli hádzanárov Tatrana Prešov k postupu do semifinále vyraďovacej časti Niké handball extraligy. Druhý duel série hranej na dva víťazné zápasy hodnotí tréner Pavol Jano spolu s autorom štyroch gólov Markom Davidovičom a trojgólovým Damiánom Mitaľom.
 
Pavol Jano, tréner Tatrana: „Rozbiehali sme sa pomaly ako bratislavský rýchlik, ale potom sme našli pozície v obrane a útoky. Darili sa nám protiútoky a duel sme otočili. Gratulujem chlapcom k postupu. Aj takéto zápasy treba zvládnuť. Na konci sa mi potom páčil aj výsledok, aj to čo sme v niektorých častiach predviedli. Ešte raz teda ďakujem chlapcom.“
 
Marko Davidovič, hráč Tatrana: „V prvom polčase sme nehrali dobre. V útoku sme síce dali 16 gólov, čo bolo v poriadku, ale problémy sme mali v obrane. Začali sme trochu mixovať hráčov a v druhom polčase sme ukázali viac trpezlivosti a zanietenia. Keď sme hrali našu rýchlu hru, získali sme aj potrebný náskok. Najdôležitejší je postup do semifinále.“
 
Damián Mitaľ, hráč Tatrana: „Do zápasu sa nám dostávalo ťažšie. Nedarilo sa nám veľmi v obrane a premieňaní šancí. Ale v závere polčasu sme odskočili na dvojgólový rozdiel a po návrate zo šatní sme boli ráznejší v obrane a kľudnejší v zakončovaní. Začalo sa nám dariť, premieňali sme šance. Hrali sme rýchlu prvú a druhú vlnu a zápas sme dotiahli do víťazného konca. Teraz sa už môžeme tešiť z postupu a pripraviť sa na ďalší zápas."
(13:00, IK)
Diskusia
Pridať komentár