Sadol si za volant aj napriek doživotnému zákazu šoférovať

2844x
06. Marec 2024
Muž šoféroval cudzie auto bez vodičského preukazu
Ilustračná fotografia
 
V sobotu (2.3.), krátko po polnoci, zobral 34-ročný muž kľúče od auta, ktoré mu nepatrilo, sadol, naštartoval a jazdil s ním po Kalinove.
 
V smere na Medzilaborce – časť Borov na priamom úseku cesty zišiel mimo vozovku a narazil do železného oplotenia vedľa cesty. Auto sa stalo nepojazdným a tak po dopravnej nehode ostal stáť na mieste. Policajná hliadka po príchode na miesto nehody vyzvala vodiča, aby sa podrobil dychovej skúške, čo však odmietol urobiť.
 
Taktiež odmietol aj lekárske vyšetrenie odberom krvi alebo iného biologického materiálu, ktoré je potrebné na zistenie prítomnosti alkoholu. Lustráciou bolo zistené, že muž má okresným súdom uložený doživotný zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel! Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a skončil v cele policajného zaistenia.
 
Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia spáchaného v súbehu s trestným činom neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a trestným činom ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
(9:40, KRPZPO) 
Diskusia
Pridať komentár