62-ročný muž poslal peniaze taxíkom falošnému policajtovi

1697x
05. Marec 2024
 Podvodník sa vydával za policajta a takmer okradol 62-ročného muža 
  Ilustračná fotografia
 
Dôverčivý 62-ročný muž z michalovského okresu sa v týchto dňoch takmer stal obeťou podvodníka a prišiel by tak o pár tisíc. Prípadom sa už intenzívne zaoberajú michalovskí kriminalisti.
 
62-ročného muža telefonicky kontaktoval neznámy muž s českým dialektom a prízvukom, predstavil sa ako policajt a oznámil mu, že jeho syn spôsobil v Českej republike dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel motocyklista a môže ísť do väzenia až na 12 rokov. Dokáže mu pomôcť, ale je potrebné zaplatiť „kauciu“.
 
Podľa inštrukcií neznámeho muža, falošného policajta, preľaknutý muž peniaze zabalil a balík odovzdal pracovníkovi taxi služby, ktorý ho už čakal na dohodnutom mieste. Páchateľ po celý čas muža telefonicky kontaktoval vo veľmi krátkych intervaloch, aby mu znemožnil preveriť u príbuzných uvádzané skutočnosti v telefóne.
 
 Ilustračná fotografia
 
Keď si muž uvedomil, že pravdepodobne ide o podvod a medzitým sa telefonicky skontaktoval so synom, ktorý mu to potvrdil, dostavil sa na policajné oddelenie, kde túto nekalú praktiku podvodníka oznámil. Polícia začala ihneď konať. Precíznou operatívno-pátracou činnosťou michalovských kriminalistov bolo zistené vozidlo taxislužby, ktorého vodič mal balík prevziať a doručiť do zahraničia.
 
Následne sa policajti skontaktovali s vodičom a do pár hodín sa balík s peniazmi vrátil jeho majiteľovi. Prípadom sa už zaoberá vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin podvodu v štádiu pokusu. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.
(9:45, KRPZKE) 
Diskusia
Pridať komentár