Vo Vranove nad Topľou ukončili rekonštrukciu obradnej siene

1038x
04. Marec 2024
Mesto Vranou nad Topľou zmodernizovalo budovu obradnej siene
 
  (Zdroj: FB mesto Vranov nad Topľou)
 
Mesto Vranov nad Topľou ukončilo komplexnú rekonštrukciu mestského centra kultúry - obradnej siene, ktorú postupne realizovalo od roku 2022.
 
Na obnovu získalo finančné prostriedky v celkovej výške 266 000 eur z eurofondov a regionálneho príspevku schváleného Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Radnica informovala, že z vlastných prostriedkov mesto preinvestovalo približne 205 000 eur.
 
 
  (Zdroj: FB mesto Vranov nad Topľou)
 
"Touto rekonštrukciou sme budove dali nielen nový moderný dizajn, ale zrealizovaním stavebných prác, ako napríklad zateplenie strechy a obvodového plášťa budovy, výmenou okien, úpravou priečelia budovy určite ušetríme nemalé prostriedky na energiách," skonštatoval primátor mesta Ján Ragan.
 
K celkovej obnove došlo po čiastočných rekonštrukciách v rokoch 2018 a 2019. V roku 2022 zrealizovali komplexnú opravu strechy, a to osadením nového strešného plášťa, vymenili vstupné dvere a existujúce zasklenie, ako aj vonkajšiu dlažbu a podhľad. Zrekonštruovali aj vstupné schodisko s rampou pre imobilných.
 
 
 (Zdroj: FB mesto Vranov nad Topľou)
 
V minulom roku nasledovalo zateplenie obvodového plášťa budovy a výmena starých drevených okien a dverí. Súčasťou tejto časti obnovy bola aj výmena dlažby pri bočných vstupoch objektu. Ďalšia tretia časť rekonštrukcie sa týkala vnútorných priestorov a osvetlenia.
 
Vymenené boli stropy vstupnej časti, a to z pôvodného PVC lamelového systému za sadrokartónový hladký strop s novými svietidlami. Rekonštrukcia zahŕňala aj celoplošné prebrúsenie kameninovej dlažby, šedého mramoru, ako aj výmenu obradného stola a interiérového nábytku.
(11:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár