Dopravný podnik mesta Košice avizuje od začiatku marca zmeny

1435x
01. Marec 2024
Dopravný podnik mesta Košice avizuje od začiatku marca zmeny, dotknú sa viacerých liniek MHD
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB DPMK) 
 
Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) avizuje od 1. marca zmeny na viacerých linkách MHD. Zmeny sa dotknú niektorých autobusových liniek.
 
Ako informuje DPMK, autobusová linka 13 bude na základe žiadostí od cestujúcich premávať mimo špičky i počas voľných dní na predĺženej trase Baňa Bankov – Námestie Maratónu mieru. Upravený poriadok liniek 34 a 54V prípade linky číslo 25 nastanú posuny spojov počas rán pracovných dní, aj v čase striedania pracovných zmien.
 
(Zdroj: FB DPMK)  
 
„Zároveň sa skracuje školský spoj s odchodom o 07:27 z Budapeštianskej len po zastávku Mlynská bašta,“ uviedol DPMK.Ranný školský spoj linky číslo 31, ktorý odchádza z Lorinčíka o 7:22 bude zrušený, a to z dôvodu nízkej vyťaženosti. Prepravca ale upozorňuje, že cestujúci môžu stále využívať školský spoj, ktorý odtiaľ odchádza o 7:17. 
 
V prípade liniek 34 a 54 bude upravený cestovný poriadok. „Autobusové linky 34 a 54 sú skoordinované tak, aby premávali v 15 minútových intervaloch na spoločnej trase KVP, kláštor – Alejová, gymnázium,“ informuje DPMK.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB DPMK)
 
Málo vyťažená bola aj RA3U autobusovej linky RA3 sa pre nízke využitie ruší ranný spoj v pracovných dňoch s odchodom o 06:21 z Húskovej smer VA USS. DPMK ale uviedol, že cestujúca verejnosť môže využiť spoj linky RA4. Tú tiež čaká zmena.
 
„Ranný spoj v pracovných dňoch s odchodom o 06:15 zo Starozagorskej sa posúva o 4 minúty neskôr na čas odchodu 06:19 hod,“ avizuje dopravný podnik.
(10:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár