Na kulinárskej olympiáde získali Slováci dve bronzové medaily

1458x
19. Február 2024
Slovenský tím so žiačkou z východu priniesol dva bronzy z kulinárskej olympiády
 
(Zdroj: FB PSK) 
 
Na prestížnej Kulinárskej olympiáde „Ika Culinary Olympics 2024" v Štuttgarte reprezentoval našu krajinu The Slovak National Culinary Team a Prešovský samosprávny kraj tretiačka Viktória Orolinová zo Strednej odbornej školy Hotelovej v Hornom Smokovci.
 
Viktória Orolinová momentálne v rámci duálneho vzdelávania pôsobí v Hoteli Lomnica.  V slovenskom bronzovom tíme tíme zastupovala pozíciu pomocníčky. Slovenský tím získal dve bronzové medaily, ako v kategórii Restaurant of nations, tak aj v kategórii Chef´s table. 
 
 (Zdroj: FB PSK)
 
Národný tím kuchárov a cukrárov pracuje pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorého cieľom je vytvorenie zodpovedajúcich podmienok pre podporu a rozvoj gastronómie. Členovia národného tímu kuchárov a cukrárov sú vybraní z najlepších odborníkov vo svojom odbore.
 
IKA/Culinary Olympics je najstaršia, najväčšia a najrozmanitejšia medzinárodná súťaž v kulinárskom umení na svete. Profesionálne tímy šéfkuchárov pracujú na dokonalej interakcii ingrediencií, prípravy a prezentácie jedál v tímoch. Vo férovej konkurencii sa už takmer 125 rokov aj na tomto mieste vytvárajú nové kulinárske trendy. 
(11:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár