Nový poslanec bardejovského parlamentu sa ujal funkcie

1965x
14. Február 2024
Daniel Rohaľ zložil poslanecký sľub. Nastúpil namiesto Martina Demského
(Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
V stredu 14. februára sa v priestoroch Mestského úradu konalo trináste, mimoriadne rokovanie Mestského zastupiteľstva v Bardejove.
 
Jeho súčasťou bolo aj zloženie sľubu nového poslanca Daniela Rohaľa (nominovaný za Hlas-SD) a jeho nastúpenie na miesto poslanca Martina Demského (klub KDH), ktorý sa k 31. januáru svojho poslaneckého mandátu vzdal. Poslanci v stredu dopoludnia tiež schválili prenájom časti pozemkov na Mihaľove pre občianske združenie Bardejov - Mihaľov, ktoré tu chce vybudovať športovisko a multifunkčné ihrisko.
 
(Zdroj: FB Mesto Bardejov)  
 
Martinovi Detskému zanikol koncom januára mandát poslanca Mestského zastupiteľstva v Bardejove zvoleného vo volebnom obvode č. 7. Podľa informácií z klubu KDH skončil Martin Demský ako poslanec z osobných dôvodov. Volebný zákon hovorí, že ako náhradník nastupuje kandidát, ktorý získal najväčší počet hlasov vo volebnom obvode, v ktorom mandát zanikol.
 
(Zdroj: FB Mesto Bardejov)
 
Na základe výsledkov volieb z 29.10.2022 sa vo volebnom obvode č. 7 s počtom hlasov 430 ako prvý náhradník umiestnil Daniel Rohaľ. Rohaľ bol po zložení poslaneckého sľubu zvolený mestským zastupiteľstvom tiež ako poslanec za člena komisie školstva, telesnej kultúry a športu a za člena komisie spoločenských vecí a kultúry. Zároveň bol delegovaný do rady školy pri ZŠ Námestie armádneho generála Ludvíka Svobodu 16.
(15:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár