VIDEO | Mesto Svidník je hrdým partnerom zimného triatlonu

987x
14. Február 2024
Zimný triatlon v obci Medvedie
Pozrite si našu videoreportáž
 
Siedmy ročník zimného triatlonu v obci Medvedie bolo dôkazom toho, že v dobrej spoločnosti a priateľskej atmosfére je zdolanie náročných podmienok oveľa jednoduchšie.
 
„Dôležité je zúčastniť sa. Sme tu s kamarátmi, všetci sa stretneme,“ vyjadrila sa súťažiaca Emília Pajkošová.
 
Občianske združenie ROKA, ktoré je zamerané na športové a eko aktivity, organizovalo už siedmy ročník obľúbeného zimného triatlonu.
 
„54 kilometrov, bicykluje sa 7 kilometrov do obce Šarbov a bežkuje sa v piatich jednokilometrových okruhoch, takže na bežky je to 5 kilometrová trasa,“ priblížila Viktória Hamarčáková, organizátorka zimného triatlonu a členka OZ ROKA.
 
  (Zdroj: AHOJ TV)
 
Mäkký sneh, stúpania a nemálo zákrut zatraktívnili  preteky súťaže.
 
„Trať bola super, beh bol ťažký, bicykel tiež a bežky úplný masaker,“ prezradil Peter Žáčik, jeden zo súťažiacich.
 
 
Hrdým partnerom športovej akcie je aj mesto Svidník, ktoré permanentne podporuje občianske združenie v realizácii aktivít.
 
„Každoročne sme k dispozícii, propagujeme podujatie aj pred aj po. To znamená, že sme bytostnou súčasťou podujatia a sme na to veľmi hrdí,“ povedala Kristína Tchirová, vedúca odboru kultúry, marketingu a cestovného ruchu mesta Svidník.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Športová nedeľa sa niesla aj v duchu prekonania limitov či zlepšenia osobných výkonnostných výsledkov.
 
„Už mám z minulého roka skúsenosti. Umiestnil som sa podľa mňa lepšie ako minulého roku. Som šťastný a rád,“ prezradil súťažiaci Viktor Hamarčák.
 
„Veľká pochvala za to, že organizátori dokážu pri týchto teplotách udržať trať, udržať atmosféru a každým rokom zvyšovať počet súťažiacich,“ dodala K. Tchirová.
(13:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár