Zástupcovia župy sa stretli s budúcimi lekármi na veľtrhu v Košiciach

1392x
09. Február 2024
Stretnutie s medikmi na veľtrhu zdravotníckych príležitostí 
Iustračná fotografia. (Zdroj: FB PSK) 
 
Aj tento rok sa navštívili zástupcovia PSK Veľtrhu príležitostí v zdravotníctve na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach. Študentov medicíny a zdravotníkov hostila fakulta vo štvrtok (8.2.) popoludní.
 
Medikom sa tu predstavili nemocnice a pracovné ponuky, od zástupcov zdravotníckych zariadení a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti sa dozvedeli konkrétne možnosti uplatnenia sa v jednotlivých zdravotníckych zariadeniach a všetko potrebné k naštartovaniu svojej kariéry.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB PSK) 
 
Prešovský samosprávny kraj predstavil dôležitú úlohu Odboru zdravotníctva PSK pri ich nástupe do zamestnania po absolvovanom štúdiu.
 
Poskytli sme im bližšie informácie o našich kompetenciách a metodickej podpore, ktorú im vieme poskytnúť, predstavili postupy pri nástupe do rezidentského štúdia a podmienky, aby ho mohli absolvovať, taktiež podmienky pre otvorenie a prevádzku vlastného zdravotníckeho zariadenia a najmä sme podčiarkli to, aby nás vnímali, poznali našu úlohu a vedeli, že sme tu preto, aby sme im čo najviac uľahčili ich integráciu do praxe.
(13:50, red.) 
Diskusia
Pridať komentár