Podvod s lístkami na hokej

911x
06. Február 2024
Poslal peniaze, ale lístkov na hokej sa nedočkal  
 Ilustračná fotografia
 
Neznáma osoba, vystupujúca pod mužským menom, ponúkala na predaj na jednom z internetových portálov lístky na hokejové zápasy.  
 
Cena jedného lístka bola stanovená na 125 eur. Na túto ponuku reagoval muž, ktorý sa dohodol s predávajúcim na zakúpení 4 lístkov na zápas Slovensko – Nemecko a na zápas Švédsko – USA. Podľa dohody kupujúci zaslal na účet predávajúceho sumu 500 eur a čakal na doručenie lístkov.  
 
Doposiaľ sa tak nestalo napriek tomu, že poškodený opakovane od predávajúceho žiadal dodanie lístkov alebo vrátenie peňazí. Polícia v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin podvod.
 
 
Pri online nakupovaní buďte opatrní!  
 
Nakupujte u dôveryhodných predajcov: Preferujte známe a spoľahlivé internetové obchody alebo značky. Radšej kupujte od overených zdrojov, ako sú oficiálne webové stránky a renomované online trhoviská.  
 
Buďte obozretní: Dávajte pozor na varovné signály, ako sú žiadosť o platbu vopred, príliš dobrá ponuka na to, aby bola pravdivá, a podobne.  
 
Monitorovanie bankových výpisov: Pravidelná kontrola svojich bankových výpisov a transakcií môže pomôcť rýchlo odhaliť neautorizované platby.  
 
Nahlásenie podvodov: Ak sa stanete obeťou podvodu, okamžite to nahláste svojej banke a na linke 158, alebo osobne na ktoromkoľvek obvodnom oddelení PZ.
(12:00, KRPZPO)
Diskusia
Pridať komentár