VIDEO | Na gymnáziu sv. Jána Bosca v Bardejove privítali ďalších záujemcov o štúdium

1377x
05. Február 2024
 Deň otvorených dverí na Gymnáziu sv. Jána Bosca
Pozrite si našu videoreportáž
 
„Spolu s našou pani učiteľkou Jančárovou a pánom riaditeľom Mikom vás vítam na našej škole Gymnáziu sv. Jána Bosca, ktoré je súčasťou Cirkevnej spojenej školy v Bardejove. Pripravili sme si pre vás malú ukážku toho, čo vás na našej škole čaká,“ privítala záujemcov študentka gymnázia. 
 
Deň otvorených dverí nebol len o prednáškach, ale aj o praktických ukážkach z predmetov. Budúci študenti mohli vidieť ukážky z Anglického jazyka, divadelnú hru Kubo, chemické pokusy, fyzikálne pokusy, zaposilovať si na športovom trenažéri a hľadať jablko mikroskopom. Terajší žiaci si štúdium a kolektív na gymnáziu pochvaľujú.
 
„Najviac ma zaujal Anglický jazyk, a že sa máme možnosť učiť predmety po anglicky a máme možnosť sa takto vzdelávať, že nie len po slovensky, ale aj v inom jazyku, takže to je asi tak najviac pre mňa,“ povedal Oliver Čižmár, študent 3. ročníka.
 
„Máme päť tried, päť ročníkov a dokonalý kolektív. Učitelia sú naši takí mentori – anjeli. Je to vďaka ním, prečo máme takéto úžasné kolektívy v triedach aj na škole,“ vyjadrila sa Sofia Kuľková, študentka 2. ročníka.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Môžem potvrdiť, že sú tu vynikajúci študenti, vynikajúci pedagogický kolektív, ľudia s praxou, ktorý boli aj v zahraničí. Máme aj Olympiády z prírodovedných predmetov, takže sa netreba báť,“ priblížil Peter Miko, poverený riaditeľ školy.
 
„Angličtina v prvom ročníku je taká intenzívnejšia, aby sme sa všetci vyrovnali na rovnakú úroveň, a aby sme boli schopní brať vyučovanie v Angličtine aj v Slovenčine. Výlety do Anglicka máme dvakrát za celé naše štúdium, čo je super vývoj pre našu Angličtinu a pre praktizovanie angličtiny v cudzích krajinách,“ priblížila Nikola Kundrátová, študentka 2. ročníka.
 
  (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Na naše Gymnázium sa môžu prihlásiť žiaci ôsmeho aj deviateho ročníka do 20. marca,“ doplnil P. Miko.
 
„Či z osmičky, či z deviatky, nájdeš si tu kamarátky – aj kamarátov.  Angličtiny je tu veľa, ale neboj, bude ti ju treba,“ povedala študentka gymnázia.  
(15:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár