VIDEO | V Lenartove vyrábali vianočné oblátky aj deti

2246x
27. December 2023
Výstava Betlehemov a výroba oblátok potešila deti v Lenartove
Pozrite si našu videoreporáž
 
V Lenartove zorganizovali dvojdňové podujatie, ktoré sa nieslo vo vianočnom duchu. Tieto dni spestrili svojim vystúpením žiaci zo základnej školy a klienti komunitného centra.
 
„Včera bola veľmi pekná akcia – výstava Betlehemov a ručných prác všetkých deti a žiakov. Každé jedno dieťa prispelo do tejto výstavky, či už na výrobe Betlehemov alebo vianočných ozdôb. Dnes pečieme vianočné oblátky. Hneď zo začiatku sa na pečení podieľajú deti a žiaci, a postupne prídu na rad občania z obce,“ priblížila starostka obce Lenartov J. Bľandová.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Deti mali z výroby vianočných oblátok veľkú radosť a po ich výrobe si na nich aj pochutnali. Proces výroby oblátok je jednoduchý. Cesto si musíme pripraviť deň dopredu, aby sa múka rozložila.
 
Na ďalší deň sa stroj na výrobu natrie včelím voskom, aby sa oblátky s cestom nelepili. Do stroja dáme jednu až dve lyžice cesta a zatvoríme. Kým ešte uniká para, tak je cesto surové.
 
Ak para neuniká, počkáme 15 – 20 sekúnd, oblátku vyberieme napríklad príborovým nožíkom a následne ju zaťažíme, aby sa nevlnili a neboli krivé.
(8:05, red.)
Diskusia
Pridať komentár