VIDEO | Klientov v sociálnom dome Antic v Bardejove potešili deti kultúrnym programom a krásnymi darčekmi

2547x
21. December 2023
 Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok v sociálnom dome Antic
Pozrite si našu videoreportáž
 
"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života. " Jeden z najkrajších dní v živote zažili aj seniori v sociálnom dome Antic v Bardejove.
 
Žiaci zo základnej školy Bartolomeja Krpelca v Bardejove sa zapojili do darovačky „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ a potešili starkých nie len krásnymi darčekmi, ale aj pekným kultúrnym programom.
 
Svoje dojmy a pocity seniori neskrývali:
 
 „Niečo nádherné. Tak veľmi milé prekvapenie pre nás.“
 
„Bolo to veľmi pekné, boli sme veľmi spokojné so všetkým. A krásne ďakujeme. Ani nevieme ako sa poďakovať.“
 
„Krásne, pekne, veľmi krásne.“
 
„Nemám slov.“ „Veľmi krásne.“
 
 
„Je to úžasné. V tvárach našich klientov bol úsmev, radosť a cit, keď prišli tie detičky a odovzdali im darčeky. Vyjadril svoje pocity aj Jaroslav Živčák, riaditeľ sociálneho domu Antic n.o..
 
„Všetci dospelí a celá naša spoločnosť potrebuje vychovávať deti ku dobrovoľníckej činnosti a šľachetnosti, ktorou táto akcia je,“ vysvetlila Paula Jančošeková, kontaktná osoba v celoslovenskej zbierke „Koľko lásky sa vmestí do krabice od topánok."
 
„Podarilo sa nám prekvapivo nazbierať okolo 140 krabíc. V krabiciach podľa výzvy bolo – niečo sladké, slané, voňavé, niečo na zábavu, niečo zo srdca a niečo mäkké. Deti to ozaj dodržali a tie krabice boli naplnené vecami, ale aj láskou,“ povedala Alena Borecká, predsedníčka školského parlamentu Bartolomeja Krpelca v Bardejove.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Vianoce sú sviatky plné pokoja, lásky a šťastia, no pre každého tieto slová znamenajú niečo iné.
 
„V prvom rade pre mňa vianočný pokoj nastáva vtedy, keď sú všetky krabice odovzdané do zariadení. Pre mňa ako katolíčku sú Vianoce o tom dať si do poriadku svoju dušu a v pokoji čakať na narodenie Božieho syna,“ priblížila Paula Jančošeková.
 
„Malo by to byť pretkané - láska človeka k človeku.. Ak vieme dať to úprimné, čo v sebe máme, tak nech to dávame,“ vyjadril Jaroslav Živčák.
 
„Vianoce sú o darovaní nie iba o dostávaní. A práve toto vystúpenie dnes nám dalo príležitosť dávať nie iba dostávať,“ povedala Alena Borecká.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Seniori majú pre mladšie generácie aj pekné priania.
 
„Želám všetkým, najmä vám mladým veľa zdravíčka, šťastia a Božieho požehnania v Novom roku.“
 
„Prajem vám do ďalších životov veľa, veľa šťastia. Ste mladučkí, aby ste vyštudovali, aby ste mohli pracovať v šťastí, v zdraví a spokojnosti.“
(14:51, red.)
Diskusia
Pridať komentár