VIDEO | Elektrinu na dobíjanie si Rómovia v Lenartove pochvaľujú

1533x
13. December 2023
V Rómskej osade Lenartove úspešne fungujú štyri bytovky na prestupné bývanie. Elektrina sa už nestráca, dobíjajú si ju kreditom
 
 
Pre marginalizovanú Rómsku komunitu realizovali v obci Lenartov pred šiestimi rokmi pilotný projekt prestupného bývania, úspešne funguje dodnes a Rómovia si bývanie aj dobíjanie elektrickej energie na obecnom úrade pochvaľujú.
 
„Pilotný projekt prestupného bývania pre marginalizované Rómske komunity sme začali realizovať v roku 2017. Týmto projektom sa nám podarilo zmeniť život a bývanie 24 rodinám a z toho 22 chatrčí sa nám podarilo zbúrať,“ vysvetľuje starostka Lenartova Jana Bľandová.
 
(Zdroj: AHOJ TV) 
 
„V týchto štyroch bytovkách býva dohromady 24 rodín už dva roky. Spotrebu elektriny si vedia odkontrolovať prostredníctvom aplikácie v telefóne. Takže vedia, že ak tam napríklad majú len dve eurá a ide víkend, že to bude asi málo a musia si prísť na úrad dobiť kredit. Spotreba samozrejme závisí od toho, koľko spotrebičov používajú a koľko ich majú zapojených. Kredit si dobíjajú v minimálnej sume 20 eur a potom už podľa toho koľko spotrebujú,“ hovorí Mária Urdová, terénna sociálna pracovníčka obce.    
(10:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár