Jeden vodič skončil v strome a druhý zapadol

1229x
13. December 2023
  Nepoučiteľní vodiči. Jeden skončil v strome, druhý zapadol. Pri ich jazde asistoval alkohol a prišli o vodičák
 
  (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
43-ročný Gelničan zišiel s vozidlom mimo cestu a 36-ročný vodič z okresu Košice bočnou stranou narazil do stromu. 
 
V pondelok ráno viedol 43-ročný Gelničan osobné motorové vozidlo zn. Kia po Turzovskej ulici v meste Gelnica smerom k rekreačnej oblasti Turzov, kde za zastavanou časťou mesta zišiel s vozidlom mimo cestu.  Keď s vozidlom zapadol a snažil sa vyjsť naspäť na cestu, policajná hliadka vodiča zastavila.
 
Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v dychu. Na prístroji „svietila“ hodnota 0,60 mg/l. V prepočte vodič „nafúkal“ 1,25 promile. Policajti vodičovi na mieste zdržali vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. Následne putoval do policajnej cely a už čelí obvineniu pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí až rok vo väzení.  
 
O tri hodiny neskôr viedol 36-ročný vodič z okresu Košice okolie vozidlo zn. Alfa Romeo po ceste II/550 v smere od obce Hatiny na obec Jasov v okrese Košice okolie, kde podľa doterajších zistení po prejdení mierne ľavotočivej zákruty predchádzal na rovnom úseku cesty vozidlo zn. Mazda a z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k nárazu pravej strany vozidla zn. Alfa Romeo do ľavej strany vozidla zn. Mazda.  
 
 
Po náraze vodič vozidla zn. Alfa Romeo stratil kontrolu nad vozidlom, zišiel mimo vozovku a bočnou stranou narazil do stromu pri ceste, pri nehode utrpel ľahké zranenie a jeho dychová skúška bola pozitívna. Nafúkal 0,26 mg/l alkoholu v dychu (cez pol promile). Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná.
 
 V tomto prípade vodičovi v správnom konaní hrozí sankcia od 150 do 800 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do troch rokov. V druhom aute sa nikto, našťastie, nezranil.  
 
Polícia SR apeluje na vodičov  
 
Vodiči, buďte rozumní a zodpovední! Alkohol za volant nepatrí! Jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujete nie len seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky! Jazdite zodpovedne a dodržiavajte pravidlá cestnej premávky !
(8:38, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár