VIDEO | Bodliakom Bardejova sa stali cesty v areáli bývalého obuvníckeho závodu

2669x
11. December 2023

 Bodliakom mesta sa stali katastrofálne cesty v areáli bývalého obuvníckeho závodu JAS

 
Bardejovská Komunitná nadácia po 19-ty krát vyhodnocovala svoj najväčší grantový program – Čistý Bardejov.

Jeho cieľom je podpora aktivít zameraných na skvalitnenie verejných priestranstiev a životného prostredia v mieste bydlísk občanov ako aj aktivít znižujúcich tvorbu odpadov v meste.
 
(Zdroj: KNBJ) 

„Čistý Bardejov je program, ktorý má tri úrovne. Prvou a základnou je grantový program, kde rozdeľujeme peniaze na projekty súvisiace s ekológiou a skrášlením verejného priestranstva. Tento rok sme podporili päť projektov v sume 3,5 tisíc eur, “ povedala Veronika Pachová, správkyňa Komunitnej nadácie Bardejov. 
 
Súčasťou programu je vyhodnotenie najkrajšieho okolia troch bytových domov, troch rodinných domov a troch organizácií v meste. Prvým miestom ocenila tento rok Komunitná nadácia obyvateľov bytového domu na ulici Tarasa Ševčenka 5, rodinu Jána Lenka z Dlhej Lúky a kaviareň na Toplianskej ulici.
 
(Zdroj: KNBJ)  
 
„Chceme, aby sa títo obyvatelia stali inšpiráciou pre ostatných a takýmto spôsobom pomáhať skrášľovať a tvoriť čo najzdravšie životné prostredie v meste,“ vysvetlil projektový manažér Komunitnej nadácie Bardejov, Jozef Jarina. 

Už tradične sa súťaží aj o najväčší a najškaredší bardejovský hyzdič. V nechválnej konkurencii deviatich kandidátov získali tento rok putovný Bodliak mesta dopravné komunikácie v areáli bývalého obuvníckeho závodu Jas, ktoré sú vo vlastníctve Mesta Bardejov.  

„V tomto roku najviac elektronických hlasov získali miestne komunikácie v areáli bývalého JAS-u. Občania veľmi správne vyhodnotili, že miestne komunikácie nie sú adekvátne cieľu, ktorý si vytýčilo mesto Bardejov,“ dodal Jozef Jarina. 
(9:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár