Zamestnanci mesta Košice sa spojili pre detské domovy a mladých

809x
07. December 2023
Občianske združenie Kráčaj za šťastím vyhlásilo zbierku pre deti z detských domovov
 
(Zdroj: FB Mesto Košice) 
 
Ale aj pre mladých ľudí, ktorí už brány detských domovov opustili a bezradne stoja na prázdnej štartovacej čiare.
 
Pri tejto príležitosti sa na Magistráte mesta Košice uskutočnila vianočná zbierka, do ktorej sa zapojilo vedenie a zamestnanci mesta Košice. Do vianočnej zbierky prispeli krásnymi hračkami, knihami, sladkosťami, trvanlivými potravinami a podobne. Zo sladkostí a hračiek sa zabalili mikulášske balíčky pre najmenších. 
 
Balíčky sa vyskladali aj pre mladých. Tvorené boli z trvanlivých potravín a drogérie, ktoré im, veríme, pomôžu postaviť sa na vlastné nohy. Na magistráte sa zároveň uskutočnil charitatívny predaj výrobkov klientov Arcidiecézna charita Košice. Každý, kto dnes zavítal do kancelárie prvého kontaktu, si mohol kúpiť ručne tvorené mydielka, ktoré vznikli rukami klientov Charitného domu sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach.
 
 (Zdroj: FB Mesto Košice)
 
Kúpou mydielka darovali záujemcovia štedrú večeru tým, ktorí to potrebujú najviac. Veríme, že darčeky budú pre deti a mladých ľudí krásnym prejavom solidarity, spolupatričnosti, dodajú im pocit, že na svete nie sú sami, že sú obklopení láskou a podporou. Všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili, ďakujeme, odkázali zamestnanci Mesta Košice.
 
Každá, aj malá pomoc, môže priniesť zmenu v životoch tých, ktorí si sami pomôcť nevedia. Veľké ďakujeme patrí aj oddeleniu sociálnych vecí za koordináciu zbierky.
(16:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár