VIDEO | Mestské zastupiteľstvo riešilo panelku, úver, poplatky aj mestskú televíziu

1802x
06. December 2023
Bardejovské mestské zastupiteľstvo malo na programe výživných 18 bodov
 
 
Poslanci riešili ďalší úver, kauzu panelka, zvyšovanie poplatkov aj mestskú televíziu.
 
Posledný novembrový deň sa na rokovaní zišiel Bardejovský parlament. Na programe mal výživných 18 bodov. Hneď v úvode zasadnutia vystúpila proti niektorým navrhovaným zmenám územného plánu obyvateľka Tehelnej ulice Zuzana Šestáková. Vyjadrila nesúhlas s ďalšou výstavbou v tejto mestskej časti, ktorá by sa realizovala po komunikácii v blízkosti jej domu.
 
K návrhu zmien a doplnkov územného plánu, ktorý úzko súvisí aj s dlhoročnou kauzou „Panelka“ na Tehelnej sa na zastupiteľstve rozprúdila vášnivá diskusia prítomných občanov aj poslancov. 
 
 
„Samozrejme obyvatelia Tehelnej to vnímajú citlivo a prišli na zastupiteľstvo povedať čoho as obávajú a že sú proti takýmto riešeniam. Otázka neznie tak, či je niekto chorý alebo zdravý. Žiadny zákon neukladá mestu povinnosť, aby budovalo cesty do záhradkárskych lokalít. My sa len pýtame, ako je možné, že mesto vyasfaltovalo niečo, čo je v rozpore s územným plánom,“ 
 
 „Čo sa týka územného plánu, to je pravda, je daná zákazka na to, aby sa celý územný plán dostal do väčšieho celku. Nesúhlasím však s tým, že sa na Tehelnej porušil nejaký zákon,“ komentovala kauzu viceprimátorka Eva Hudáková. 
 
 (Zdroj: MH)
 
Menil sa aj rozpočet mesta. Poslanci schválili úver 1,7 miliónov eur na financovanie kapitálových výdavkov a investičných akcií. Z environmentálneho fondu prijali úver 174 tisíc eur.
 
Bardejovskej televíznej spoločnosti bardejovskí zastupitelia odklepli navýšenie rozpočtu o ďalších 25 tisíc eur. V diskusii sa zhodli na tom, že po odchode Ľubomíra Baláža z postu konateľa, by do konca februára 2024 mal byť po výberovom konaní menovaný nový riaditeľ Bardejovskej televízie. Zvyšovali sa aj príspevky, dane a poplatky.
 
„Miestne dane, rodinné domy, niečo málo podnikateľom, plus poplatok za ubytovanie a verejné priestranstvá, odpady sa nezvyšovali. Zatiaľ čo iné mestá dvíhajú dane a poplatky až o 20 percent, u nás to nie je ani 5 percent,“ doplnila Eva Hudáková.  
(14:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár