Dopravné karty na autobusy v Prešovskom kraji budú zdarma

1803x
06. December 2023
Dopravné karty na SAD-ky budú zdarma
 
(Zdroj: FB SAD Prešov) 
 
Získanie bezkontaktnej čipovej karty na prímestskú autobusovú dopravu v Prešovskom kraji bude od 11. do 15. decembra zadarmo.
 
Samospráva chce motivovať cestujúcich, aby namiesto hotovosti používali dopravné karty. Pre veľký záujem o dopravné karty zdarma počas Európskeho týždňa mobility sa Prešovský samosprávny kraj (PSK) rozhodol akciu zopakovať. Cestujúcim ponúkne v týždni od pondelka 11. decembra do piatku 15. decembra dopravné karty na prímestskú autobusovú dopravu takisto zdarma.
 
Záujemcovia si ich môžu bezplatne vybaviť v zákazníckych centrách zmluvných dopravcov PSK (BUS Karpaty, SAD Humenné, SAD Poprad, SAD Prešov) alebo z pohodlia domova cez web či aplikáciu Ubian.
 
(Zdroj: FB SAD Prešov)  
 
V priemere tak ušetria šesť eur za vybavenie karty, ďalšie financie ušetria pri jej používaní, keďže platba cestovného lístka dopravnou kartou je výrazne lacnejšia než platba v hotovosti. Okrem toho sa používaním dopravnej čipovej karty zrýchľuje vybavenie cestujúcich pri nástupe.
 
Bezkontaktná čipová karta slúži ako elektronická peňaženka. Suma, ktorú si cestujúci vloží na kartu, sa pri zakúpení cestovného lístka na karte znižuje. Tento systém vybavenia cestujúceho je rýchly a efektívny. Dokonca až štyrikrát rýchlejší ako pri platbe v hotovosti.
(10:55, red.) 
Diskusia
Pridať komentár