VIDEO | Prešovská univerzita v Prešove znova otvorila svoje brány záujemcom o štúdium

972x
29. November 2023
 Deň otvorených dverí na Prešovskej univerzite v Prešove bol pestrý
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Na Dní otvorených dverí Prešovskej univerzity v Prešove vítali záujemcov o štúdium v krásnych historických kostýmoch a spevom.
 
Na jednotlivých stanovištiach odprezentovali vysokoškoláci svoje jednotlivé fakulty a odbory.
 
„Boli sme na Šírave. Tam sem skúšali záchranárske techniky ako zachrániť niekoho na vode. Ale mali sme prax aj v nemocnici a tam sme si mohli vyskúšať byť prítomný priamo na operačke,“ povedala Petra Kraváková, študentka odboru urgentná starostlivosť.
 
„Môžeme si robiť buď komiksy alebo len nejaké abstraktné alebo digitálne umenie. Je super, že tu máme dobrých umelcov, ktorí nám vedia dobre poradiť. Napríklad pán profesor Kocák on je dosť známy, takže je to taká česť, že takýto známy umelci nás učia,“ vyjadril sa Ján Havrila, študent Katedry umenia s kombináciu estetiky.
 
 Záujemcov vítali v historických kostýmoch (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Fyzika nie je o ničom inom ako o našom svete a o prírode. To znamená všetko, čo si môžete chytiť do ruky, ohmatať, vyskúšať, tak to môžete urobiť aj tu,“ prezradil Sergej Iľkovič, vedúci Katedry fyziky, matematiky a techniky.
 
„V rámci niektorých predmetov terénne praktiká, ktoré sú veľmi zaujímavé a tiež mnoho možností vycestovať do zahraničia,“  povedala Laura Mlynárová, študentka odboru Environmentálna ekológia.
 
„Štúdium histórie zahŕňa štúdium prameňov, rôznych písomnosti, ikonografie, ale aj predmety, ktoré súvisia s hmotnou kultúrou, napríklad Pravek. Študujú sa obrazy rozoberajú sa na dejinách umenia jednotlivé časti obrazov, ich význam. Jednoduchá celý ten smer a dejiny toho obrazu,“ vyjadrila sa Katarína Mikulová, študentka učiteľstva v kombinácií dejepisu a výtvarného umenia.
 
Katedra umenia (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Praktická výučba a prax prestupuje všetky študijné programy. Samozrejme, niekde sa to vyžaduje vo väčšej miere, hlavne v profesijných bakalárskych študijných programoch. Máme aj rôzne zmluvné zariadenia ako sú hlavne pre učiteľské študijné programy. A pre zdravotnícke študijné programy zase máme kliniky v našej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana. Plus máme celé desiatky  ďalších zmluvných zariadení ako sú Múzeá, Archívy, Firmy," informoval Peter Kónya, PhD. rektor Prešovskej univerzity v Prešove.
 
Všetky potrebné informácie o štúdiu nájdete na www.unipo.sk v sekcii uchádzači.
(13:46, red.)
Diskusia
Pridať komentár