Bardejovské mestské zastupiteľstvo schválilo žiadosť o 8 miliónov eur pre školy

1863x
05. Október 2023
V Bardejove rokoval mestský parlament, schválil grantové žiadosti pre tri základné školy
(Zdroj: MH) 
 
Vo štvrtok 5. októbra sa v Bardejove na necelú hodinku zišli poslanci mestského zastupiteľstva, aby prerokovali dva pracovné body zasadania. Financie pre tri základné školy a predaje či prenájmy mestského majetku. 
 
Po obligátnom otvorení zasadnutia, schválení programu a voľbe komisie, zapisovateľky a overovateľov zápisnice, pristúpili poslanci k schvaľovaniu žiadosti o nenávratné finančné prostriedky na rekonštrukciu a modernizáciu troch mestských základných škôl. Základnú a Materskú školu Pod Vinbargom, Základnú školu Bartolomeja Krpelca a Základnú školu armádneho generála Ludvíka Svobodu 16.
 
(Zdroj: MH)
 
Predpokladaná hodnota navrhovaných projektov pre všetky tri školy dohromady predstavuje sumu 8 162 500 eur, pričom pre Základnú a Materskú školu Pod Vinbargom by malo byť alokovaných 3 187 500 eur, pre Základnú školu Bartolomeja Krpelca 2 812 500 eur a pre Základnú školu armádneho generála Ludvíka Svobodu 16 by to malo byť 2 162 500 eur. 
 
Oprávneným žiadateľom v tejto výzve je Mesto Bardejov, ktoré by malo všetky tri projekty aj spolufinancovať vo výške 8 %, teda dohromady sumou 653 000 eur. V rozprave vystúpila nezávislá poslankyňa Nataša Milistenferová s otázkou ako bude mesto projekty spolufinancovať, na čo jej viceprimátorka Eva Hudáková, ktorá rokovanie viedla odpovedala, že buď z príjmov rozpočtu mesta, prípadne z ďalšieho úveru. Poslanci tento návrh následne jednomyseľne schválili.
 
 (Zdroj: MH)
 
Druhým pracovným bodom rokovania bol návrh nakladania s majetkom mesta týkajúci sa predaja nehnuteľností a súčasne návrh nájmu nehnuteľného majetku mesta, týkajúci sa prenájmu a podnájmu nebytových priestorov. V rozprave k tomuto bodu vystúpil poslanec KDH Martin Šmilňák a upozornil na svojvoľné ohradzovanie mestských pozemkov súkromnými osobami a následné žiadosti o odkupovanie týchto pozemkov za z nížené ceny.
 
V rozprave diskutovali aj poslanci Nataša Milistenferová, Marek Šimco, Peter Demjanovič a Milan Pilip. Bardejovský parlament nakoniec s menšími úpravami, viac ako 22 návrhov tohto bodu programu, schválil.  
(15:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár