Partizán porazil Duklu, lídra druhej ligy

621x
04. Máj 2021
V dvadsiatom siedmom kole privítali futbalisti Partizána Bardejov lídra tabuľky, celok Banskej Bystrice. Hostia boli v zápase favoritom, no bodovať chceli oba celky. Partizán bojuje v lige o záchranu, Dukla o postup do prvej ligy.
 
Od úvodu boli lepším tímom domáci a už v ôsmej minúte Romulo Silva Santos otvoril skóre. O sto sekúnd už bolo 2:0, keď peknú akciu zakončil Viktor Maťaš, ktorému asistoval Santos a poslal červených do dvojgólového vedenia.
 
Po polhodine urobili domáci v obrane chybu a po faule Čikoša-Pavlička nariadil rozhodca pokutový kop v neprospech Bardejova. Loptu si na biely bod postavil Vujošević a znížil na 2:1.
 
Po zmene strán prevzali iniciatívu Bystričania, avšak Bardejov odolával. Aj s pribúdajúcimi minútami bránil Partizán pozorne a snažil sa vyrážať do protiútokov.
 
V 70. minúte Pawel Ján Jarzebak fauloval v pokutovom území a rozhodca nariadil ďalšiu penaltu. Tú však hostia nepremenili, keď sa skvelým zákrokom blysol kapitán Bardejova Čikoš-Pavličko. Poľský legionár dostal zároveň druhú žltú kartu a bol vylúčený.
 
O štyri minúty loptu po ľavej strane potiahol Brigant, v šestnástke bol nedovolene faulovaný a ďalšiu, už tretiu penaltu v zápase, premenil Bilali a poslal Partizán znova do dvojgólového vedenia.
 
V ďalších minútach si už hostitelia náskok pohodlne udržali a po zápase sa tešili z troch bodov. V tabuľke sa dostali pred Dubnicu na dvanáste miesto a konečne sa dostali von z pásma zostupu.