Bardejovčania nestačili na Košice, prehrali smolne

324x
13. Marec 2021
Východniarske derby medzi Bardejovom a Košicami, hrané vo Vranove nad Topľou, prinieslo dvadsiate kolo druhej futbalovej ligy. Do zápasu išli Bardejovčania ako neporazený tím v jarnej časti, hostia z Košíc s novým trénerom Jozefom Vukušičom.
 
Úvod duelu bol vyrovnaný, hralo sa zo strany na stranu, avšak bez gólovejších príležitostí. V polovici prvého dejstva po centri do šestnástky Bardejova hlavný rozhodca odpískal pokutový kop pre FC a skúsený Erik Pačinda otvoril skóre stretnutia.
 
V ďalších minútach sa viac osmelili partizáni, no väčšina akcií končila pred brankárom hostí. V závere polčasu kopal Bardejov rohový kop, po ktorom sa kapitán Lukáš Horváth najlepšie zorientoval a poslal loptu do siete – 1:1 a zároveň to bol koniec prvého polčasu.
 
Začiatok druhej štyridsaťpäťminútovky patril Hornošarišanom, ktorí vycítili príležitosť dostať sa do vedenia. Po hodine hry Košičania prestriedali, čo im pomohlo a dvakrát pohrozili brankára Dušana Dlugoša, ten však bol pozorný.
 
Aj na druhej strane Matúš Kira musel byť v strehu. Pätnásť minút pred záverečným hvizdom kopali žlto-modrí rohový kop, z ktorého strelil Kórejčan Gyuhyun Jung druhý gól svojho tímu a ako sa neskôr ukázalo, aj gól víťazný.
 
V závere sa už hostiteľom vyrovnať nepodarilo a v 90. minúte videl ešte dve žlté karty Jakub Sedláček, ktorý bol v posledných sekundách vylúčený. Košičania potvrdili rolu favorita, vyhrali tretíkrát po sebe a pripísali Partizánom prvú prehru v roku 2021.
 
Povedali po zápase
 
Mário Jančošek, manažér Partizána Bardejov: „Bol to vyrovnaný zápas. V prvom polčase penalta bola diskutabilná, ťažko povedať, či mala byť, alebo nie. Zápas však trvá deväťdesiat minút, my sme prehrali a z toho, čo sa stalo, treba vyvodiť dôsledky. Bola to smolná prehra, no na ihrisku bolo jedenásť futbalistov, ktorí sa o výsledok mali pobiť. Napokon sme ťahali za kratší koniec a prehrali sme. V závere ešte prišlo k zlyhaniu jednotlivca, ktorí sa nechal v priebehu jednej minúty vylúčiť.“
 
Jozef Vukušič, tréner Košíc: „Nebol to jednoduchý zápas, pretože sme si to skomplikovali v závere prvého polčasu. Myslím si, že domáci tiež hrali na maximum, využívali svoje prednosti, mali dobré reakcie, ale veľmi sme ich do šancí nepúšťali. Možno prvých 10 minút druhého polčasu, tam sme sa trochu hľadali, ale potom sme si našli zase rytmus a po druhom góle si myslím, že sme to už dohrali a nakoniec si myslím, že sme aj zaslúžene vyhrali.“